islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5981
EURO
34,6650
ALTIN
2.524,80
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

İskenderiye’de çöken apartman çok sayıda ölüme neden oldu

İskenderiye’de çöken apartman çok sayıda ölüme neden oldu

Mirat Haber Ajansı

Mısır’ın kuzey kıyı liman kenti İskenderiye’de bir apartmanın durup dururken çökmesiyle çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Şehrin Muharrem Bey mahallesinde meydana gelen olaydan sonra kurtarma ekipleri hala hayatta kalanları arıyor. Şimdiye kadar üç kadın ve üç erkeğin cenazesi bulundu ve iki çocuk kurtarıldı. İskenderiye valisi Muhammed El-Şerif, blok çöktüğünde blok içinde her biri dokuz kişilik iki aile olduğunu sandıklarını söyledi. Ortalama olarak, Mısır’da binalar birkaç ayda bir durup dururken çöküyor ve bu olay, gözetim eksikliği ve izinsiz inşaatlardan kaynaklanıyor. Bu olaylardan en büyüklerinden birinde Kasım 2014’te Kahire’de bir bina çökmüş ve 17 kişi ölmüştü. Yerel sakinler, betondan ziyade ahşap destekle inşa edildiğini ve katların binaya yasadışı bir şekilde eklenmeye devam ettiğini söylüyor.

Binaların çoğunun işaretlenmiş olmasına rağmen, bina sahipleri önleyici yıkımı durdurmak için polise rüşvet vererek önlem alınmasına mani oluyor. Çoğunlukla sakinler evlerinin güvensiz olduğunun farkında ancak gidecek başka yer yok. Binaları yıkıldığında genellikle evsiz kalıyorlar. İskenderiye’nin kule bloklarının çökmesi konusunda özellikle kötü bir sicili var. 2013’te İskenderiye’de bir apartman bloğunun yıkılmasının ardından yaklaşık 30 erkek, kadın ve çocuk öldürüldü. Mühendisler, yalnızca İskenderiye’de yılda yaklaşık 20 binanın kendiliğinden çöktüğünü söylüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.