islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5463
EURO
34,9130
ALTIN
2.428,86
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Putin Esed’i Defterden mi Siliyor?

Putin Esed’i Defterden mi Siliyor?
3 Mayıs 2020 19:31
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

İsrail medyasının istihbarat örgütü Mossad’dan aldıklarını ima ettikleri bilgilere göre, Suriye rejimine karşı Kremlin denetimli Rus medyasında şimdiye kadar görülmemiş bir negative kampanyanın başlatıldığı ve bunun da Cumhurbaşkanı Beşar Esed’in Kremlin’i bıktırdığı ya da kendisine kuvvetli bir uyarı yöneldiği iddia ediliyor. İsrail basını, Esed’e karşı Rus yarı resmi medya kampanyasının rejimin nihai kurtarıcısı Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in talimatı olmadan başlatılamayacağı değerlendirmesini yapmakta.

Medya, Esed’in yolsuzluklarını ve verimsiz yönetimini eleştiren en az on Rus makalesinin aynı anda yayınlandığını ve bunun da Kremlin’in izni olmadan yapılmayacağını belirtti. Esed’e karşı çıkan makaleler, Moskova’nın Suriye rejimi lideri ve onun beceriksiz yönetimi konusunda sabrının tükendiğine dair bir mesaj olarak değerlendirilmekte. Bazı Rus yorumcular, Esed’i ülkenin işlerini yürütme konusunda daha yetenekli bir cumhurbaşkanı ile değiştirmeyi önerdi. Hatta bazı makaleler daha önce Moskova’dan prestijli bir madalya alan Albay Süheyl El-Hassan’ı veya hem ABD hem de Rusya tarafından kabul edilen en iyi aday olarak tanımlanan eski muhalefet lideri Ahmed Cerbe’yi önerdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.