islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5289
EURO
34,9614
ALTIN
2.425,71
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

İskoçya: Ev Ortamında Konuşmak Suç Oluyor

İskoçya: Ev Ortamında Konuşmak Suç Oluyor

Mirat Haber Ajansı

Adalet bakanı, evde yemek masasında “nefreti kışkırtan” görüşmelerin İskoçya’nın nefret suçu yasasına göre yargılanması gerektiğini söyledi. İskoç parlamenter Humza Yousaf, gazeteciler ve tiyatro yönetmenlerinin, çalışmalarının kasıtlı olarak önyargı uyandırdığı düşünülürse mahkemelere başvurmaları gerektiği gibi evde de otururken Yahudiler veya eşcineller hakkında olumsuz yorum yapanların eşleri ve çocukları tarafından polise şikayet edebilemeleri gerektiğini iddia etti. Nefret Suçu ve Kamu Düzeni Yasa Tasarısına İskoç Katolik Kilisesi, polis temsilcileri, akademisyenler ve sanatçılar tarafından karşı çıkıldı, ancak belirli gruplara karşı ‘nefret uyandıran’ suçlara karşı yasa parlamentodan geçecek görünüyor.

Şu anda tehdit edici, taciz edici veya aşağılayıcı söz ve davranışları yasadışı ilan eden 1986 tarihli Kamu Düzeni Yasası, evde konuşulursa tehdit edici dilin kovuşturulamayacağını belirten bir “mesken savunması” içeriyor. Yeni yasa tasarısı bu kanuna dayanacak, ancak İskoçya Adalet Bakanı Humza Yousaf “mesken savunmasının” kanundaki değişkilikte çıkarılacağını görüşünü açıkladı. Eleştirmenler, “nefret uyandırma” suçunun, transseksüellerin gerçek kadın olmadığını ifade ettiği için yedi yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen Harry Potter kitaplarının yazarı JK Rowling gibi kişileri de içerecek şekilde yorumlanabileceğini savundu. Yousaf, korumayı “antipati, hoşlanmama, alay etme veya aşağılama” ifadelerine genişletme sözü vermişti. Bu polis devşeti değişikliklerinin bir Müslüman kökenli İskoç bakan tarafından yapılması da ayrı bir tezat olarak gösterilmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.