islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5196
EURO
34,8612
ALTIN
2.423,96
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

MİLLETİN ACILARI ÜZERİNDEN DEZENFORMASYON

MİLLETİN ACILARI ÜZERİNDEN DEZENFORMASYON
7 Şubat 2023 10:48
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetinde ki depremin ardından, devlet bütün imkânlarıyla afet bölgesine seferberlik düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremin gerçekleştiği andan itibaren bölgeye Bakanlarını gönderdi ve devletin arama, kurtarma ve yardım organizasyonunu bizzat yönetmeye başladı.

“Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanabilecek bu depremin ardından, Sözcü gazetesinin “Erdoğan, CHP’li belediyeleri aramadı” iddiası gündeme geldi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketinin yaşandığı böyle bir durumda, ortaya atılan bu yalanla siyasi rant elde edilmeye çalışılması, bir kesim tarafından Erdoğan düşmanlığının ne hadde geldiğini gösteren siyasi ahlaksızlık olarak tarihe geçti.

Sözcü gazetesinin bu yalan haberinden sonra, iddiaya yalanlama gecikmedi. Cumhurbaşkanlığı  resmi hesabından şu açıklama yapıldı:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazarcık’ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’u arayarak bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelerde, depremden etkilenen bölgelerdeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ile de depremin hemen ardından telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana Valisi Süleyman Elban, Malatya Valisi Hulusi Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile telefonda görüşerek deprem sonrası durum ve arama kurtarma faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidini Beyazgül ile de telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelerde, depremden etkilenen bölgelerdeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve Kilis Valisi Recep Soytürk ile Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelerde, depremden etkilenen bölgelerdeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

HABER YORUM

Depremler, maalesef fay hatları üzerinde olan ülkemizin yadsınamaz gerçekleri arasında yer alıyor. Merkez üssü Kahramanmaraş olan bu büyük depremin çok geniş bir alanı etkilemesi ve birçok şehrimizde yıkımların ve can kayıplarının meydana gelmesi, hiç şüphesiz ülke olarak hepimizi derinden üzdü.

Devletimizin bütün imkanlarıyla seferber olduğu bir ortamda, ortaya atılan yalanlar ile  deprem üzerinden dezenformasyon yapmak  ahlaki değerler ile bağdaşmayacağı gibi, insanlık değerleri ile de bağdaşmaz.

Hele ki başımızın belası durumuna ve konumuna gelen sosyal medya platformlarında, hasta ruhlu insanların paylaşımları, gönüllerimizde de deprem etkisi yapmakta, aynı zamanda da toplum olarak ne kadar kutuplaştığımızı da ortaya koymaktadır. Zira “Deprem olan bölge Ak partililerin çoğunlukta olduğu bir bölge. İyi oldu” demenin açıklanabilir bir tarafı yoktur.

Biz diğer toplumlardan farklı olarak, özellikle zor günlerde bir ve beraber olmayı başarabilmiş ender milletlerden biriyiz. Hal böyle olunca, depremi fırsat bilerek insanların acıları üzerinden dezenformasyon yapmak, bırakınız Müslümanlığı, insanlık değerleri ile dahi bağdaşmaz.

Mirat Haber olarak bizler, “Asrın felaketinde” hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve bütün ülkemize başsağlığı diliyor, enkaz altından yaralı olarak kurtarılan kardeşlerimize de acil şifalar vermesini yüze rabbimizden niyaz ediyoruz. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen insanlarımızın da bir an önce kurtulmaları, bizleri sevindirecektir.

Bu zor günleri millet olarak hep birlikte el ele gönül gönüle aşacağımızdan hiç şüphemiz yoktur.

“Geçmiş olsun Türkiye’m!”

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.