islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
48,4354
EURO
56,2404
ALTIN
6.898,85
BIST
14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

İslam Alimlerinden Tarihi Çağrı: İsrail ve ABD’ye Petrol İhracatını Durdurun!

İslam Alimlerinden Tarihi Çağrı: İsrail ve ABD’ye Petrol İhracatını Durdurun!
A+
A-

İslam Alimlerinden Tarihi Çağrı: İsrail ve ABD’ye Petrol İhracatını Durdurun!

Dünya genelinden 50 seçkin İslam âlimi, İsrail’in Filistin’deki zulmüne ve ABD’nin bu zulme verdiği sınırsız desteğe karşı, İslam ülkelerinin artık somut ve etkili adımlar atması gerektiğini vurgulayan tarihi bir fetva yayımladı.

Yıllardır süregelen işgal, katliam ve insan hakları ihlalleri karşısında İslam dünyasının yalnızca kınamalarla yetinmesinin yetersiz kaldığını belirten âlimler, Müslüman ülkelerin elindeki en büyük ekonomik ve stratejik güçlerden biri olan petrol ve doğalgaz kozunu devreye sokma zamanının geldiğini ilan etti.

Yayımlanan fetvada, İslam ülkelerinin hükümetlerine hitaben şu çağrılar yapıldı:

  1. İsrail, ABD ve destekçi Batılı ülkelere petrol ve doğalgaz ihracatını derhal durdurun!
    • Petrol ve doğalgaz kaynaklarının büyük bir kısmını elinde bulunduran Müslüman ülkeler, bu zenginliği mazlumların haklarını korumak için bir baskı unsuru olarak kullanmalıdır.
    • İsrail’in saldırgan politikalarını finanse eden, ona askeri ve siyasi destek sağlayan ülkeler, bu zulme ortak olmaktadır. Bu sebeple, onların en büyük enerji kaynağı olan petrol ve doğalgazın kesilmesi, Filistin halkına yapılan haksızlığın önüne geçmek için kritik bir adımdır.
  2. Batılı banka ve şirketlerden yatırımlarınızı çekin!
    • İslam ülkeleri, sermayelerini sömürü düzeninin bir parçası hâline getiren Batılı finans kuruluşlarından çekmeli ve kendi ekonomik bağımsızlığını sağlamalıdır.
    • İsrail’in ayakta kalmasını sağlayan küresel ekonomik sistemden uzaklaşmak, işgalci rejimi ekonomik olarak zayıflatacaktır.

“Ümmet Sessiz Kalmamalı!”

Âlimler, bu çağrının bir uyarı niteliğinde olduğunu belirterek, İslam ümmetinin sessiz kalmasının zulme ortak olmak anlamına geleceğini vurguladı. Yayımlanan bildiride şu güçlü ifadeler yer aldı:

“Ey İslam ülkelerinin liderleri! Artık kınamalarla yetinmeyi bırakın! Mazlumların feryatlarına karşı kayıtsız kalmak, zalime güç vermekle eşdeğerdir. Elinizde büyük bir güç var; petrol kozunu kullanarak zalimi durdurun! İsrail’e, ABD’ye ve destekçilerine petrol ihracatını kesmek, ümmetin şerefini ve izzetini korumanın en önemli yollarından biridir. Eğer bugün harekete geçmezsek, yarın hepimiz bu zulmün vebalini taşımak zorunda kalacağız.”

Bu çağrı, İslam dünyasının sessiz kalmaması ve Filistin davasına gerçekten sahip çıkması için yapılan son uyarıdır. Şimdi harekete geçme zamanı!

MiratHaber.com – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.