islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3603
EURO
34,7392
ALTIN
2.392,78
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

İSLAM DIŞI YAŞAMLA LÜKS HARCAMALAR DA ARTIŞTA

İSLAM DIŞI YAŞAMLA LÜKS HARCAMALAR DA ARTIŞTA
3 Temmuz 2023 14:00
A+
A-

Türkiye zıtlar ülkesi oldu.

Resmi kayıtlarda işsizlik artıyor. Sanırsınız ki aranıyor da iş bulunamıyor. Fabrikalar işe yarar insan bulamıyor. Göçmenler iş buluyor ama vatandaşımız bulamıyor. Çünkü işsiz insanımız iş aramıyor; oturacak sandalye ve yaslanacak masa arıyor. Çaycısı da olan iş yeri istiyor.

Çay gibi üretimi olanların bir kısmı bile tembelliklerinden kendileri çalışmayıp göçmen işçi çalıştırıyor.

SIFIR ARABA BULUNAMIYOR

Bunun gibi almak için sıfır araba bulunamıyor. Araba çokluğundan trafik tıkanmakta. Tatil günlerinde gidiş ve dönüşlerde tam bir izdiham. Ama sorarsan araba fiyatları ve yakıt harcamaları artışından şikâyetçiyiz.

SİGARADAN BİLE VAZ GEÇEMİYORUZ

Hayat pahalılığı sebebiyle sigarasından, içkisinden, tatilinden  ve cep telefonundan vazgeçen yok. Bunun için de kendilerini bankalara  köleleştirecek borçlanmaktan korkulmuyor.

Dudağında ruju, elinde sigarasıyla işsizlik ve pahalılıkta şikâyet eden solcu müsveddesi kadınları gülüp geçerdik. Meğer iş sanıldığı gibi basit ve sayılı örneklerden ibaret değilmiş.

Aşağıdaki haber okur musunuz:

KOZMETİK İTHALATI PATLADI

Pandeminin başladığı 2020’de maske ve sosyal mesafe kuralları nedeniyle kullanımı azalan parfüm, ruj, pudra ve allık gibi ürünlerin ithalatı, maske kullanımının bittiği 2022’de pandemi öncesi rakamların üzerine çıkarak 409,4 milyon dolara yükseldi.

İslamsızlığın belası olarak kanaati yitirdik. Her alanda israfçı olduk. Kendimizden düşük seviyedekilere değil yüksek harcamalılara bakıp özeniyor ve borçlanıyoruz. Bir de zengini daha zengin edip fakirleri daha  da yoksullaştıran  faiz sarmalı içinde bankacılığın esareti altındayız.

Bir diğer anlatımla Ahiret azabına düşürebilecek İslam dışı yaşamı sürdürüyoruz.

İslami yaşamdan kopanlara oh olsun. Çünkü İslamsızlığın da bir bedeli vardır. Ama ümitsizliğe de gerek yok, çünkü tövbe kapıları ve çalışma alanları açıktır.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.