islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4182
EURO
34,7855
ALTIN
2.423,80
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

FRANSA YANIYOR

FRANSA YANIYOR
3 Temmuz 2023 12:00
A+
A-

Fransa’nın Nanterre şehrinde 27 Haziran’da 17 Yaşında ki Nael M. İsimli gencin polis tarafından öldürülmesi üzerine başlayan gösteriler devam ediyor.

Cezayirli Nael M. İsimli gencin öldürülmesi üzerine tepki gösteren gençler sokağa indi ve polisle çatıştı.

Genci öldüren polisin açığa alınması ve tutuklanması da gösterileri engelleyemedi. Gösterilerin 5. gününde olaylar, yağma ve kundaklamaya dönüştü.

Paris, Marsilya, Lyon, Strazburg, Nice dahil birçok kentte düzenlenen protestolarda talan ve yağmalama olayları yaşanıyor.

Protestocular en son Marsilya’da sıfır otomobillerin bulunduğu bir otoparkı ateşe verdiler.

HABER YORUM

Bize göre Fransa, kirli ve  sömürgeci tarihiyle hesaplaşıyor. Zulüm ile abad olunamayacağını bilmeyen batının batık kültürünün temsilcisi Fransa’da ki bu olaylar, bize göre sonun başlangıcını temsil ediyor.

Bu olaylar; Bir taraftan Cezayir ve Fas gibi ülkeleri sömürüp, Ruanda’da (1994)  800 bin insanı katlederken, diğer taraftan “İnsan Hak ve Hürriyetleri” konusunda mangalda kül bırakmayan Fransa’nın gerçek yüzünü de deşifre etmiş oluyor.

Müslümanların değerleriyle alay etmeyi özgürlük (Charlie Hebdo dergisinin yayınladığı karikatürler), insanları katletmeyi ise kendinde hak gören Fransa ve diğer batı ülkeleri, şu anda “Batı Baharı” yaşamaya mecbur kalıyorlar.

Ermeni soykırımı yalanının arkasına saklanarak, bize insanlık dersi vermeye çalışanlar, bugün geldikleri noktada dönüp kendi kanlı tarihine bakmalıdırlar.

Batı’nın batık kültürünün temsilcilerine, o beğenmedikleri ama hak olan ve son din olan İslam’ın Kitabı Kur’an-ı Kerim ayetiyle bir hatırlatmada bulunalım.

“Ey iman edenler! Hep birlikte ve bütün varlığınızla İslâm’ın barış ve huzur iklimine girin. Şeytanın adımları ardınca gitmeyin; çünkü o, size apaçık bir düşmandır.” (Bakara 208)

SIĞINMACI VE MÜLTECİLER

Sığınmacı ve Mülteci konusunda da sınıfta kalan Batı ve Fransa’ya, yine yüce rabbimizin şu ayeti kerimesiyle tavsiyede bulunalım.

“Ancak aranızda anlaşma bulunan bir kavme sığınanları veya ne sizinle ne de kendi kavimleriyle savaşmayı göze alamayıp size gelenleri öldürmeyin. Allah dileseydi onları üzerinize musallat ederdi de mutlaka sizinle savaşırlardı. Bundan böyle sizden uzak durur, sizinle savaşmayıp barış teklif ederlerse, bu takdirde Allah size, onların aleyhinde bir yol tutmanıza müsaade etmez.” (Nisa 90)

MİRATHABER.COM

FRANSA    Nael M    RUANDA     CEZAYİR    FAS  

 

 

 

 

 

ETİKETLER: CEZAYİR, FAS, Manşet, Nael M, RUANDA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.