Gündem

İSLAM DIŞI YAŞAMLA LÜKS HARCAMALAR DA ARTIŞTA

Türkiye zıtlar ülkesi oldu.

Resmi kayıtlarda işsizlik artıyor. Sanırsınız ki aranıyor da iş bulunamıyor. Fabrikalar işe yarar insan bulamıyor. Göçmenler iş buluyor ama vatandaşımız bulamıyor. Çünkü işsiz insanımız iş aramıyor; oturacak sandalye ve yaslanacak masa arıyor. Çaycısı da olan iş yeri istiyor.

Çay gibi üretimi olanların bir kısmı bile tembelliklerinden kendileri çalışmayıp göçmen işçi çalıştırıyor.

SIFIR ARABA BULUNAMIYOR

Bunun gibi almak için sıfır araba bulunamıyor. Araba çokluğundan trafik tıkanmakta. Tatil günlerinde gidiş ve dönüşlerde tam bir izdiham. Ama sorarsan araba fiyatları ve yakıt harcamaları artışından şikâyetçiyiz.

SİGARADAN BİLE VAZ GEÇEMİYORUZ

Hayat pahalılığı sebebiyle sigarasından, içkisinden, tatilinden  ve cep telefonundan vazgeçen yok. Bunun için de kendilerini bankalara  köleleştirecek borçlanmaktan korkulmuyor.

Dudağında ruju, elinde sigarasıyla işsizlik ve pahalılıkta şikâyet eden solcu müsveddesi kadınları gülüp geçerdik. Meğer iş sanıldığı gibi basit ve sayılı örneklerden ibaret değilmiş.

Aşağıdaki haber okur musunuz:

KOZMETİK İTHALATI PATLADI

Pandeminin başladığı 2020’de maske ve sosyal mesafe kuralları nedeniyle kullanımı azalan parfüm, ruj, pudra ve allık gibi ürünlerin ithalatı, maske kullanımının bittiği 2022’de pandemi öncesi rakamların üzerine çıkarak 409,4 milyon dolara yükseldi.

İslamsızlığın belası olarak kanaati yitirdik. Her alanda israfçı olduk. Kendimizden düşük seviyedekilere değil yüksek harcamalılara bakıp özeniyor ve borçlanıyoruz. Bir de zengini daha zengin edip fakirleri daha  da yoksullaştıran  faiz sarmalı içinde bankacılığın esareti altındayız.

Bir diğer anlatımla Ahiret azabına düşürebilecek İslam dışı yaşamı sürdürüyoruz.

İslami yaşamdan kopanlara oh olsun. Çünkü İslamsızlığın da bir bedeli vardır. Ama ümitsizliğe de gerek yok, çünkü tövbe kapıları ve çalışma alanları açıktır.

 

Recent Posts

  • Gündem

”GAZZE’NİN ÇOCUKLARI” ANCAK BU KADAR GÜZEL ANLATILABİLİRDİ

Gökhan Özcan  kardeş 16/05/2024 Perşembe günü Yenişafak’ta  yayımlanan yazısıyla bize Gazze’nin çocuklarını anlattı. Onlar bu…

7 dakika ago
  • Makale

Örtü ve Beden (2)

“Takva elbisesi bağlamında örtü ve beden” konulu yazılarımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bir kota olarak cennette…

40 dakika ago
  • Makale

KİTAP YÜKLÜ EŞEKLER

KİTAP YÜKLÜ EŞEKLER Kur’ân Arapça indirildiğinden, içinde Arap dili ve edebiyatının tüm inceliklerini barındırmaktadır. Bu…

48 dakika ago
  • Gündem

28 Şubat Sanıklarına Af Çıktı

28 Şubat Sanıklarına Af: Çevik Bir ve Çetin Doğan 'Yaşlılık ve Hastalık' Nedeniyle Tahliye Edilecek…

55 dakika ago
  • Gündem

Berlin’de Öğrenciler Filistin Destekçilerine Yönelik Baskıları Protesto Etti

Berlin'de Öğrenciler Filistin Destekçilerine Yönelik Baskıları Protesto Etti Üniversite Öğrencilerinden Büyük Tepki Berlin Hür Üniversitesi’nin…

1 saat ago
  • Gündem

Cinsiyet Değiştirenler ‘Akıl Hastası’ Statüsüne Alınacak

Peru Cumhurbaşkanı Dina Boluarte, cinsiyet değiştiren bireyleri "akıl hastası" olarak tanımlama kararı aldıklarını açıkladı... Ülke…

2 saat ago