Gündem

İSLAM İLE DENGELENMEYEN AKIL DA İNSANI BATIRIR

 

Yukarıda verilen linkten  ayrıntılarını okuyabileceğiniz haberin özeti şöyle:

“ Hindistan’ın en varlıklı insanları arasında yer alan, elmas zengini ailenin 8 yaşındaki kızı servetinden vazgeçerek rahibe olmaya karar verdi.”

YORUMUMUZ

Aklı yaratan yüce Allah onu yükümlülük sebebi kılmıştır. Akılın kullanılabilmesi için de ergenlik şarttır.

Eğer akıl yeter olsaydı Allah ona rehberlik yapacak yasalar göndermezdi. Bu yasaların adı İslam olup son bölümünün ana kaynağı da Kur’ân’dır.

Hürriyet, yayın hayatı  yarım asrı aşan bir gazetemizdir. Ama İslam’ı rehber tanımadığı için kafaları karıştıran ve saptıran haberleri ballandırarak yorumsuz olarak verir. Oysaki bu tür haberlerin  okuyucuya da hiç faydası olmaz. Üstelik zararı da olur.

İnandığımız ölçüler göre ergenliğe ulaşamayan sekiz yaşındaki bir kız çocuğu tek başına karar alıp kendisine intikal edecek serveti ret edemez.

Değil sekiz yaşında bir kız çocuğu, örneğin 38 yaşında bir kadın bile  kadınlık doğasıyla çelişerek kendisini hayattan koparacak şekilde bir inancın rahibesi olamaz. Olmamalıdır.

İnsan oğlu rehbersiz olunca böylesi ve bütün servetini köpeğine bırakmak gibi aşırılıklara düşebiliyor. Daha da önemlisi böylesi çılgınlıklar bazı toplumlarda hukuken geçerli de olabiliyor

İnsanlar arasından seçtiği Peygamberlerle ve onlar aracılığıyla  gönderdiği yasalarla ve bu yasaların son bölümünü oluşturan  olan Kur’’ân ile hayat yolumuzu aydınlatan Allah’a hamdolsun.

 

Recent Posts

  • Gündem

Berlin’de Öğrenciler Filistin Destekçilerine Yönelik Baskıları Protesto Etti

Berlin'de Öğrenciler Filistin Destekçilerine Yönelik Baskıları Protesto Etti Üniversite Öğrencilerinden Büyük Tepki Berlin Hür Üniversitesi’nin…

21 dakika ago
  • Gündem

Cinsiyet Değiştirenler ‘Akıl Hastası’ Statüsüne Alınacak

Peru Cumhurbaşkanı Dina Boluarte, cinsiyet değiştiren bireyleri "akıl hastası" olarak tanımlama kararı aldıklarını açıkladı... Ülke…

56 dakika ago
  • VİDEOLAR

GÖNÜLDEN DİLE DÖKÜLENLER

Ali Rıza Demircan hocamız, bu hafta ki Gönülden Dile dökülenler programımızda " Yönetimde adalet nasıl…

2 saat ago
  • Gündem

AİLEMİZ: HUZUR VE GÜVEN KAYNAĞIMIZ

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 17 Mayıs 2024 tarihli ve "Ailemiz: Huzur ve Güven Kaynağımız" konulu…

2 saat ago
  • Makale

KORKU İLE UMUT ARASINDA

Korkularım var dostum. Uykularımı kaçıran korkular bunlar. Zaman zaman birçoğu ile birlikte yaşamaya alıştığımı düşünsen…

2 saat ago
  • Gündem

HAMAS, ANADOLU’NUN İLERİ HAT SAVUNMASINI YAPIYOR

Hamas, Anadolu'nun ileri hat savunmasını yapıyor Dünyaya hükmetmeye çalışan ve yeni bir dünya düzeni kurmak…

19 saat ago