islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4809
EURO
34,7450
ALTIN
2.440,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İslam İşbirliği Teşkilatı İsrail İlhak Planını Görüşecek

İslam İşbirliği Teşkilatı İsrail İlhak Planını Görüşecek
24 Mayıs 2020 15:18
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Üst düzey bir Filistin yetkilisi Cuma günü yaptığı açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı Haziran ayında İsrail hükümetinin Batı Şeria bölgelerini ilhak etme planını görüşmek üzere toplanacağını söyledi. Filistin dışişleri bakanı Riyad el-Malki, basın açıklamasında İİT Genel Sekreteri Yusuf el-Useymin ile önümüzdeki ay İİT İcra Komitesi için bir toplantı yapmayı kabul ettiğini söyledi.

El Malki, İsrail’in bölgedeki güvenlik ve istikrar konusundaki ilhak planının tehlikelerini telefonda el-Useymin ile görüştüğünü söyledi. Salı günü Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail ve ABD ile varılan tüm anlaşmaların ve anlaşmaların kaldırıldığını duyurdu. Filistin hükümeti, toplantı için resmi talebini Eid al-Fitr’den sonra teşkilata sunacak. İsrail, Başbakan Benjamin Netanyahu ile Mavi ve Beyaz partisinin başkanı Benny Gantz arasında kararlaştırıldığı plana göre 1 Temmuz’da Batı Şeria’nın bazı bölgelerini ilhak etmek istiyor. Plan, uluslararası kınama ve öfke yarattı. Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Batı Şeria, uluslararası hukuk kapsamında işgal altındaki topraklar olarak görülmekte ve tüm Yahudi yerleşimleri ve planlanan ilhaklar yasadışı Kabul edilmekte.