islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3611
EURO
34,7583
ALTIN
2.439,02
BIST
10.014,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

İSLAM KARŞITLARI BİLİMSEL BAŞARIYI DA ONAYLAMAZ

İSLAM KARŞITLARI BİLİMSEL BAŞARIYI DA ONAYLAMAZ

Prof. Hüsnü Çaksen Hocamıza Saygılar

İSLAM KARŞITLARI BİLİMSEL BAŞARIYI DA ONAYLAMAZ

İslam karşıtı bilimsel şarlatanlar sonuçta hep aynıdır, değişmezler.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Hüsnü Çaksen, MS hastalığı ile ilgili bir makale kaleme alır. Ardından bu makale hakemli bir dergide yayınlanır. Ancak bu dergi öyle İslamî çalışmaların yayınlandığı bir dergi değildir.

ŞARLATANLAR BİLİMSEL OLANI DA KABUL ETMEZLER

Makale Alman tıp ve bilim yayıncısı Thieme’de yayınlanır.

Hocamız kaleme aldığı bu hakemli tıp dergisinde yayımlanan makalesinde MS hastalığı için ” Allah’tan gelen bir ödül, sınav ya da ceza gibi doğaüstü sebepler olduğuna güçlü bir şekilde inanıyoruz”. İfadelerini de kullanır.

Bu arada MS (Multiple Skleroz) hastalığının; kas güçsüzlüğü, dengede bozukluk, yürüme ve konuşma aksaklığı ile kendini belli eden ve merkezi sinir sistemini etkileyen bir hastalık olduğunu da hatırlatmış olalım.

 

Prof. Hüsnü Çaksen hocamız mümin bir ilim adamı ağırlığı ile makalesinin bir bölümünde şöyle yazar:

“Sonuç olarak, pek çok MS hastasının hastalıklarının sebebini, dünyadaki pek çok kültürdeki dini bağlamla doğaüstü nedenlere bağladığını vurgulamak isteriz. Tepkilerinden korktukları için bu inancı sağlık profesyonelleriyle paylaşmadılar. İkinci olarak, bu her ne kadar bilimsel olarak kanıtlanamasa da bazı MS hastalarındaki hastalığın temel sebebinin Allah’tan gelen bir ödül, sınav ya da ceza gibi doğaüstü sebepler olduğuna güçlü bir şekilde inanıyoruz. Üçüncü olarak, kader, Allah’ın isteği ve Allah’tan gelen bir ödül ya da test gibi doğaüstü sebeplere inanan pek çok MS hastası psikososyal, zihinsel ve manevi olarak huzur ve rahatlık buldu. Dolayısıyla, sağlık profesyonellerinin dini bağlamlı doğaüstü sebepler konusunda eğitilmesi ve MS hastalarının doğaüstü inançlarını sağlık hizmetleri profesyonelleriyle konuşma konusunda cesaretlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz.”

İDEOLOJİYİ HAKİKAT ÜZERİNE ÇIKARMAK

Görüleceği üzere hocamız ateist ve deist bazı ilim adamları ! gibi materyalist ideolojisini ilmi hakikatlerin üzerine çıkarmamış. Olması gerektiği üzere İlim adamı gibi objektif davranmış. İlminin gereği olarak inancını açığa vurucu ifadelere yer vermiştir.

ALMANLAR KABUL EDER DE BİZİMKİLER ETMEZ

Ama ne acıdır ki. Alman Tıp Bilim çevrelerinin saygıyla ve takdirle karşıladığı makaleye bizde bilim adına şarlatanlık yapan çevreler saygı gösterememişlerdir.

Saygı göstermek şöyle dursun derin bir hazımsızlık göstermişlerdir. Kendilerinin ulaşamadıkları başarıya gölge düşürmek için hakemli ilmi dergilerde de yolsuzluklar yapıldığını dile getirmişlerdir.

Maalesef bilime saygılı görünmeye çalışan Odatv her zaman olduğu gibi bu hazımsızlığın içinde yer almıştır.

Bu vesileyle bir daha anladık. Ülkemizde bilim çevreleri İslam ve gerçek müminler söz konusu olduğunda bilimsel tarafsızlıklarını bir kenara atabilmektedirler.

İnkarcılık zaten körlük değil de nedir?

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.