islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3921
EURO
34,7978
ALTIN
2.432,62
BIST
10.062,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

İSLAM KUTSAL KİTAPLARA İMANI EMREDER

İSLAM KUTSAL KİTAPLARA İMANI EMREDER
18 Temmuz 2023 10:00
A+
A-

{ İsveç’te Tevrat ve İncil yakma izni alan eylemci dünyaya ders verdi: İslam’da kutsal kitap yakılmaz.

HÜRRYET’in  16 Temmuz tarihli haberi şöyle:

  • İsveç’in İsrail Büyükelçiliği önünde Tevrat ve İncil yakmak isteyen bir eylemciye izin vermesi hem İsrail’in hem de Müslüman cemaatin tepkisini çekti. Dün Büyükelçiliğin önüne gelen aktivist kutsal kitapları yakma niyeti olmadığını, Kuran’a hakarete dikkat çekmek istediğini söyledi.

DAHA önce defalarca Kuran-ı Kerim yakılmasına ifade özgürlüğü olduğu gerekçesiyle izin ve İslam âleminin tepkisini çeken İsveç bu kez İsrail Büyükelçiliği önünde Yahudilerin ve Hıristiyanların kutsal kitapları Tevrat ve İncil’in yakılmasına izin verdi. İsrail ve İsveç’teki Müslüman cemaati bu izne tepki gösterdi.

YOKSA SAVAŞ ÇIKAR

Dün öğle saatlerinde Stockholm’deki İsrail Büyükelçiliği önüne elinde Kuran ile gelen Suriye asıllı İsveç’te yaşayan 32 yaşındaki Ahmad Allush, “Bu Kuran’ı yakan insanlara bir yanıttır. İfade özgürlüğünün dikkate alınması gereken sınırları olduğunu göstermek istiyorum” açıklamasında bulundu. Başından beri Tevrat ya da İncil yakma niyetinde olmadığını söyleyen eylemci, “Birbirimize saygı duymamız gerektiğini, aynı toplumda yaşadığımızı göstermek istiyorum. Eğer ben Tevrat’ı, bir başkası İncil’i, bir başkası Kuran’ı yakarsa burada savaş çıkar. Göstermek istediğim şey, bunu yapmanın doğru olmadığıdır” diye ekledi.}

Yorumumuz

İSLAM KUTSAL KİTAPLARA İMANI EMREDER

Bilinmesi gerektiği üzere İslam, Allah’ın son Elçisi Hz. Muhammed’in Peygamberliğine ve ona inen son ilahi Kitap Kur’ân-ı Kerîm’e imanı emreder.

Bunun gibi Hz. Musa ve İsa gibi  Peygamberlere ve onların tebliğ ettiği Tevrat ve İncil benzeri Kutsal Kitaplara da inanılmasını emir buyurur.

Tevrat ve İncil’de ki  hükümler Kur’an ile yürürlükten düşürülmüştür. Ama asliyetlerini inkar da derin bir sapıklıktır.

Kurân’da şöyle buyrulur:

“Ey iman sahibi olduğunu iddia edenler! Allah’a, Elçisine ve gerek Elçisine indirdiği bu Kitaba, gerek daha önce indirmiş olduğu diğer Kitaplara gerçek anlamda ve yeniden iman edin!

Şunu iyi bilin ki, her kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, elçilerini ve âhiret gününü inkâr ederse, haktan tamamen uzaklaşmış ve gerçekten derin bir sapıklığa düşmüş demektir!” (Nisa 4/136)

 

Kurân      Tevrat   İncil    Yakma    İMAN  Sapıklık   Savaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.