islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

İSLAM MABETLERİN YIKILMASI VE İNAÇLARA SALDRILMASINI YASAKLAR

İSLAM MABETLERİN YIKILMASI VE İNAÇLARA SALDRILMASINI YASAKLAR
17 Eylül 2023 11:00
A+
A-

İtalya Başbakan Yardımcısı: Kutsallara hakaret Tanrı’ya hakarettir.

Dünya

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani “İnançlı insanlara saldırmak için kilise, sinagog ve camilere yönelik şiddet eylemlerinde bulunanları gördüğümüzde, aslında Tanrı’ya hakarete tanık oluyoruz.” dedi.

AKI’nin haberine göre geçtiğimiz gün Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen “Barışın Cesareti” uluslararası konferansında konuşan İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani kimsenin Kur’an, İncil ya da Tevrat yakmaması gerektiğine dikkat çekerek bu şiddet eyleminde bulunanların oluşacak şiddet ve hakaretin farkında olmadığını söyledi.

Tajani sözlerini şöyle sürdürdü: “İnançlı insanlara hakaret için kilise, sinagog ve camilere yönelik şiddet eylemlerine tanık olduğumuzda, aslında Tanrı’ya hakarete tanık oluyoruz. Ne yazık ki insanlar Tanrı’nın insanların birbirlerinden nefret etmelerini ve O’nun adına savaşmalarını istemediğini hep unutuyorlar.”

Tajani daha önce de Stockholm’de Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını kınamıştı.

ÇAĞRIŞTIRDIĞIMIZ KUR’AN AYETLERİ

Yukarıda haber bize iki Kur’n ayetini hatırlattı Onları sunuyoruz:

Onlar ki, yalnızca “Bizim Rabbimiz Allah’tır” dedikleri için haksız yere yurtlarından çıkarıldılar. Zira eğer Allah insanların bir kısmını diğer bir kısmıyla savunmamış olsaydı, o zaman içerisinde Allah’ın adının çokca anıldığı nice manastırlar, kiliseler, havralar ve mescidler yıkılıp giderdi. Ama Allah kendi (davasına) destek verenlere elbette yardım edecektir: çünkü Allah aklın almayacağı kadar güçlü ve yücedir. ” (Haç 22/40)

“ Allah’tan başkalarına yalvarıp yakaranlara sövmeyin ki, onlar cehaletin verdiği nefretle Allah’a sövmesinler: Zira Biz her topluma kendi yaptıklarını güzel gösterdik. Sonuçta onlar Rablerine dönecekler: İşte o zaman yaptıkları kendilerine bir bir haber verilecektir.” Enaö 6/108

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.