islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İSLAM MAYAMIZDA

İSLAM MAYAMIZDA
10 Mart 2023 15:30
A+
A-

En ateist/deist ailelerde bile kültür Müslümanları vardır. Onlar inanmasalar da İslamî kavramları kullanırlar. Celal Şengör gibi kendisini ateist olarak tanıtan birinin “Vallahi “diye yemin etmesi gibi.

Haluk Koç da kültür Müslümanıdır demeye çalışmıyoruz ama CHP’de kültür Müslümanlarının çokça olduğu da bir hakikattir.

Haluk koç beyefendi ünlü bir CHP’li siyasetçidir. Yeniden milletvekili adayı olmayacağını açıkladı. Açıklarken şu ifadeleri kullanması dikkatimizi çekti:

Benim görev sürem bitiyor, tekrar aday olmayacağım bir daha karşılaşma imkanımız olmaz diye söylüyorum. Bu süreç içerisinde muhalefet görevimizi yaparken doğal olarak bazı süreçlerde sesimizin yükseldiği olmuştur, doğaldır. Böyle farkında olmadan kırdığımız, üzdüğümüz arkadaşlarımız varsa haklarını helal etsinler. “

Haluk beyin “muhalefet görevimizi yaparken doğal olarak bazı süreçlerde sesimizin yükseldiği olmuştur, doğaldır,” buyuruyorlar. Ülkemiz şartları içinde gerçekten doğal gibi görülüyor. Ama doğal olmamalı. Beyefendilik, mütekabil saygı erdemimiz olmalıdır. Maksat ülkemize hizmet değil mi?

Haluk beyin bir de “ Böyle farkında olmadan kırdığımız, üzdüğümüz arkadaşlarımız varsa haklarını helal etsinler, ” şeklinde bir ifadesi var ki bizi de duygulandırdı.

Biz iman Müslümanıyız. Rabbimizin huzurunda bütün iradeli sözlerimiz. davranışlarımız ve işlerimizden sorgulanacağımıza inanırız. Sorgulanacaklarımızın başında da kul hakları gelmektedir. Bu sebeple helallik istemek Müslümanca bir tavırdır.

Şu ölümlü dünyada Haluk Koç’un da İslami çizgide kulca mutlu bir yaşam sürmesinin dileriz.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.