islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3782
EURO
34,7437
ALTIN
2.429,32
BIST
10.012,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

OYUNCU YUNUS GÜNÇE HANGİ ÇIKMAZIN İÇİNDE

OYUNCU YUNUS GÜNÇE HANGİ ÇIKMAZIN İÇİNDE
10 Mart 2023 14:00
A+
A-

Seçimlere yaklaşırken bazı kendini bilmezlerin, küfürlü ve nefret içeren sosyal medya paylaşımları gündeme gelmeye başladı.

Ortalığı karıştırmak, halkı kin ve nefret duygularıyla tahrip etmek isteyen bu kimseler, demokratik ortamı hazmedemeyen ve ruh sağlığı bozulmuş kişiler olarak biliniyor.

Seçimde kendi yöneldiği siyasi görüşünden ve liderinden emin olamayan bu kimselerin yaptığı paylaşımlar, halk arasında kabul görmemekle birlikte, “ne insani değerler ile ne de siyasi etik ile bağdaşacak şeyler değil.” Yorumlarına sebep oluyor.

Böyle çirkin bir paylaşımda, oyuncu Yunus Günçe’den geldi. Ak Parti seçmenine hakaret ve küfür eden paylaşımıyla  gündeme gelen bu adam, sağduyulu vatandaşlarımızdan büyük tepki aldı.

HABER YORUM

Yaklaşmakta olduğumuz seçimler ile bu paylaşımların, maalesef daha da artacağı görünüyor. Bu durum bize bir gerçeği daha tüm çıplaklığıyla gösteriyor. Demek ki bizler hala demokratik ortamdan uzak, seçimlerin sonunda kazananı tebrik ve takdir etmekten çok uzak bir durum ve konumdayız.

Aslında siyasi çekişmelerin, toplum olarak birlik ve beraberliğimize zarar vermemesi gerekirken, birileri tarafından ısrarla nefret dilinin kullanılması, bizim için çok üzücü ve üzerinde durulması gereken bir durumdur.

HADİSİ ŞERİF:

“Mü’min; insanları kötüleyen, lânetleyen, kötü söz ve çirkin davranış sergileyen kimse değildir.” (Tirmizî, Birr 48. Ayrıca bk. Ahmed İbni Hanbel, Müsned, I, 405, 416)

MİRATHABER.COM

ANAHTAR KELİMELER:  Yunus Günçe   Ak Parti   Nefret Dili

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.