Gündem

İSLAM’A SAYGILILARI SEÇEBİLİRİZ

 

Yüce Rabbimiz zengin, fakir, kadın, erkek, genç, yaşlı ayırımı yapmaksızın Yüce kitabımız Kur’ân-ı Kerim’de bizlere; “Hayırlar yapınız” buyurur. Rabbimiz bizlere; “Yaradan’a itaat ve yaratılanlara faydalı olan işlerde yardımlaşınız buyurur” ve “Hayırlarda yardımlaşınız.” emrini de verir.

Bu emirleriyle Rabbimiz bizi iyi, güzel ve doğru olan; şahıs, aile ve toplum yararına olabilecek olan sözlere, davranışlara, işlere ve ilişkilere yönlendirmektedir. Yapmamız, yardımlaşmamız ve yarışmamız gereken hayırlar iki bölüme ayrılır. Bunlardan bir bölümü kişisel olarak yapabileceklerimizdir. Diğer bir bölümü de ancak birliktelik halinde yapabileceklerimizdir.

Yaşadığımız dönemlerde insanımıza, toplumumuza ve ülkemize ışık tutacak, yarar sağlayacak hayırlar ancak birliktelik içinde yapılabilir. Bunun içindir ki Yüce Rabbimiz Kur’ân-ı Kerim’in Âl-i İmran Sûresi’nin 104. ayetinde bizlere sivil örgütler oluşturmamızı emretmektedir. Bu ayette Rabbimiz şöyle buyurmaktadır:

Ey müminler, içinizde hayırlara çağıran topluluklar oluşturun. Hakka çağıracak; ortak aklın ve bilimin verilerine yönlendirecek ve İslâm dininin, olgun aklın ve bilimsel verilerin men ettiklerinden sakındıracak cemaatler/ örgütler oluşturun…”

Sevgili kardeşlerim hiç şüphe edilmemelidir ki bu Ayet-i Kerîme bizlere asrımızın yükselen değerleri arasında yer alan sivil örgütler oluşturmayı emir buyurmaktadır.

Büyük İşler Birlikteliği Gerektirir

Tarihimizde bu emir Vakıflar yoluyla gerçekleştirilmiştir. Sanayi ve ticaret odaları, barolar, sendikalar, Kızılay, Yeşilay, Çocuk Esirgeme Kurumu gibi kurumlar, siyasi partiler, dernekler ve vakıflar yaşadığımız toplumda kurulmuş olan sivil örgütlerdir. Bu örgütlere katılmak ve yenilerini, örneğin zina ve eşcinsellik ile mücadele edebilecek veya faiz karşıtı mücadeleyi sürdürebilecek örgütler oluşturmak bizim görevimizdir.

Odalar, barolar, sendikalar ve siyasi partiler gibi sivil örgütleri oluşturmak ve yaşatmakla yükümlü olunca seçmen ve aday olabileceğimiz gibi seçimi kazananlar ve kaybedenlerden de olabiliriz. Bu durumda seçmenler, kazananlar ve kaybedenler olarak yapmamız gereken birtakım İslâm görevlerimiz vardır.

SEÇMEN OLARAK VAZİFEMİZ  SEÇİME KATILMAKTIR.

ARD

Etiketler: Birliktelik, İslam’a Saygılı, Seçime Katılmak

Recent Posts

  • Ekonomi

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR AK Parti’nin iktidara geldiği ilk dönemlerde adil ve üretken bir…

3 saat ago
  • Gündem

BEDAVA İNCİL TEHLİKESİ

Bedava İncil Tehlikesi 18 Nisan 2024 tarihinde sitemizde yayınlanan haberimizde, Devlet-i Aliyye Ocakları Bilecik İl…

3 saat ago
  • Gündem

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor Gazze'deki Filistinli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor…

4 saat ago
  • Gündem

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı. Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde, belediyenin başlattığı ata…

6 saat ago
  • Gündem

DUADAN KORKAN KEMALİST NİKAH MEMURU

Duadan Korkan Kemalist Nikah Memuru "Duadan korkulur mu?" demeyin. Kemalist kafalar ve jakoben laiklik ile…

7 saat ago
  • Gündem

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde gerginliği artıran bir…

8 saat ago