islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3684
EURO
34,9873
ALTIN
2.324,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İspanya Eski Kralı Emirliklere Sığındı

İspanya Eski Kralı Emirliklere Sığındı

Mirat Haber Ajansı

İspanyol medyasında çıkan haberlere göre, İspanya’nın eski kralı Juan Carlos bu ay İspanya’dan özel bir jetle ayrıldıktan sonra gittiği Abu Dabi’nin seçkin Emirates Palace otelinde kalıyor. Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri ve basında çıkan haberlere göre, Emirates Palace oteli e-postayla gönderilen yorum talebine yanıt vermiyorlar. Yolsuzluk iddiaları nedeniyle sarsılan eski kral Carlos, İspanya’dan ayrılma kararını açıkladıktan sonra nerede olduğuna dair resmi bir bilgi verilmediğinden uluslararası bir tahmin oyunu başlamıştı.

Haziran ayında, İspanya’nın Yüksek Mahkemesi, Juan Carlos’un Suudi Arabistan’da bir yüksek hızlı tren sözleşmesine katılımı hakkında, İsviçre’nin La Tribune de Geneve gazetesinin ölen Suudi kralı Abdullah’tan 100 milyon dolar rüşvet aldığını bildirmesinin ardından bir ön soruşturma başlatılmış, İsviçre’de de bir soruşturma açılmıştı. Eski kral resmi olarak soruşturma altında değil. Avukatı, kraliyet sarayı ve hükümet de onun nerede olduğunu söylemeyi reddetti. Abu Dabi’nin El-Batın havaalanına vardıklarında, kral ve çevresinin bir helikopterle devlete ait otel olan Emirates Palace’a uçtuğu bilgileri verilmekteydi. Diğer medya kuruluşları, Juan Carlos’un Dominik Cumhuriyeti’nde lüks bir tatil beldesinde olduğunu tahmin ediyor ve diğerleri de onun gençliğini geçirdiği Portekiz’de olduğunu varsayıyor. Ancak gerek Dominik Cumhuriyeti gerekse Portekiz kralın gelişiyle ilgili hiçbir bilgileri olmadığını resmen ifade ettiler.

ETİKETLER: İspanya
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.