islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

İsrail bu kez de Suriye’yi vuruyor

İsrail bu kez de Suriye’yi vuruyor

İsrail’in son dönemde Suriye topraklarında operasyonlarının arttığı belirtilerek Suriye iç savaşından yararlanarak aşağıdaki saldırıları yaptığı bildirildi:

22 Ekim 2017’de sınır çatışmaları ve tehditler

7 Eylül 2017’de bir kimya fabrikasının havaya uçurulması

27 Nisan 2017’de Şam havaalanı yakınında Hizbullah tarafından yönetilen bir cephaneliğe saldırı

23 Nisan 2017’de Golan Tepeleri yakınlarında Kuneytra’da üç kişinin öldürülmesi

19 Aralık 2015’te Şam’da Hizbullah’ın Samir Kunter adlı komutanının öldürülmesi

19 Ocak 2015’te Kuneytra’ya hava bombardımanı Cihad Mugniye adında bir liderin çocuğu da olmak üzere çok sayıda savaşçının öldürülmesi

İsrail’in 6 yıldır devam eden iç savaşta giderek daha müdahil olmasının nedeni olarak parçalanan Suriye üzerinde gücünü artırması olarak nitelenirken, İsrail hükümeti bunlara neden olarak Suriye’den gelen ateş ve tehdit olduğunu savunuyor.

İsrail operasyonlarına karşı Suriye hükümeti cevap vermiyor

İsrail’in bir askeri bir depoyu Türkiye bağlantılı uçarak vurması dışında Suriye’ye olan müdahalesi sadece bir kaç karşılıklı sınır ateşi olmuştur.

Fakat bu 2011’de başlayan Suriye İç Savaşı felaketiyle bir fırsata dönüşmüştür. İsrail terörle mücadele etme bahanesiyle ve Hizbullah’ın sınıra fazla yakın olmasını göstererek giderek saldırılarını artırmakta.

Bu saldırılar genellikle rejim güçlerini hedefleyerek, ÖSO, DAEŞ ve PKK’yı hedef almayarak, onları destekleyen Arap ülkelerinin de tepkisini çekmemeyi hedeflemekte. Ancak İsrail’in Esad rejimi ve destekçilerini vurmasına seyirci kalınması, Tel Aviv’in savaşa müdahil olmasına hoşgörüyle bakılması anlamını da taşımaktadır.

Bu nedenle bölgedeki Müslüman ülkelerin İsrail’in hiçbir şekilde müdahil olmaması konusunda bir anlayışa varmaları önemlidir

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.