İsrail cumhurbaşkanı ve genelkurmay başkanı ICC’ye karşı Avrupa’da lobi yapacak

Mirat Haber Ajansı

İsrail Cumhurbaşkanı Röven Rivlin ve Genelkurmay Başkanı Aviv Koçavi, işgal altındaki Batı Şeria, Gazze Şeridi ve Doğu Kudüs’teki uluslararası hukuk ihlallerine ilişkin soruşturma açma kararına karşı Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (ICC) aleyhinde lobi yapmak için Avrupa’ya gitti. Rivlin ve Kochavi’nin Almanya, Avusturya ve Fransa’da bir dizi toplantı yapması bekleniyor. İsrail basınında çıkan son haberlere göre, cumhurbaşkanı Avrupa liderleriyle ICC’nin İsrail, askerleri ve vatandaşlarına karşı kötüye kullanılması hakkında konuşacağını açıkladı.

Avrupa ülkelerinde turlar

Geçen hafta Rivlin, Alman, Fransız ve Avusturyalı meslektaşlarının ülkelerini ziyaret etme davetlerini kabul ettiğini ifade etti. Medya, İsrailli yetkililerin tüm ziyaretlerinin Hizbullah ve İran tehdidi algısına ve ICC soruşturmasını bastırmaya odaklanacağını bildirdi. Hizbullah daha önce bir siyasi parti olarak faaliyetlerine devem ederken Avrupa ülkeleri tarafından geçtiğimiz yıl terörist ilan edilmiş, Almanya’daki camileri ve sivil toplum örgütleri kapatılmıştı. Diğer yandan İsrail İran’a karşı Nükleer Anlaşma’nın bozulmasını istiyor.

Uluslararası Ceza Mahkemesi

Uluslararası Ceza Mahkemesi Lahey’de bulunan bir küresel mahkeme. Mahkumiyet kararları özellikle Bosna Soykırımı’ndan sonra sınır ötesi olarak uygulanmaya başladı. Amerika ve İsrail çok sayıda savaş suçu duyurusuna karşı bu mahkemenin kendilerine haksızlık yaptığını ve yetkisi olmadığını iddia ediyorlardı. Ancak son dönemde ICC’nin etkinliği görünür ölçüde artınca bu İsrail’de panik oluşturdu. Mahkeme kişiler olduğu kadar devletleri de yargılayabiliyor.

Recent Posts

  • Gündem

Türkiye, İsrail ile Tüm Ticaret İlişkilerini Durdurdu!

Türkiye'nin İsrail ile ticareti durdurma kararı, son dönemdeki diplomatik gelişmelerin en çarpıcı ve önemli adımlarından…

28 dakika ago
  • Gündem

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı Geldi

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı geldi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi: Gripten Ayırt…

1 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR III

Rabbimiz Mülk suresinde de şöyle soruyor: “Bu sular çekilse/susuz kalsanız, kaynağından fışkıran lezzetli suları size…

2 saat ago
  • Makale

SÜKÛN

 “Onda 'sükûn bulup durulmanız' için, size kendi nefislerinizden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve…

2 saat ago
  • Gündem

GÖNÜLDEN DİLE DÖKÜLENLER “İslami Toplumda Huzur Evi Olmaz”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

3 saat ago
  • Makale

KUR’ÂN’IN İKİNCİ SIRAYA DÜŞÜRÜLMESİ

Çalışmamızın başında “Tek Din” gerçeğini vurgulamış, İslâm’ın Hz. Âdem’den Hz. Peygamber’e kadar gelen tüm peygamberlerin…

3 saat ago