islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

İsrail cumhurbaşkanı ve genelkurmay başkanı ICC’ye karşı Avrupa’da lobi yapacak

İsrail cumhurbaşkanı ve genelkurmay başkanı ICC’ye karşı Avrupa’da lobi yapacak
Mirat Haber Ajansı

İsrail Cumhurbaşkanı Röven Rivlin ve Genelkurmay Başkanı Aviv Koçavi, işgal altındaki Batı Şeria, Gazze Şeridi ve Doğu Kudüs’teki uluslararası hukuk ihlallerine ilişkin soruşturma açma kararına karşı Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (ICC) aleyhinde lobi yapmak için Avrupa’ya gitti. Rivlin ve Kochavi’nin Almanya, Avusturya ve Fransa’da bir dizi toplantı yapması bekleniyor. İsrail basınında çıkan son haberlere göre, cumhurbaşkanı Avrupa liderleriyle ICC’nin İsrail, askerleri ve vatandaşlarına karşı kötüye kullanılması hakkında konuşacağını açıkladı.

Avrupa ülkelerinde turlar

Geçen hafta Rivlin, Alman, Fransız ve Avusturyalı meslektaşlarının ülkelerini ziyaret etme davetlerini kabul ettiğini ifade etti. Medya, İsrailli yetkililerin tüm ziyaretlerinin Hizbullah ve İran tehdidi algısına ve ICC soruşturmasını bastırmaya odaklanacağını bildirdi. Hizbullah daha önce bir siyasi parti olarak faaliyetlerine devem ederken Avrupa ülkeleri tarafından geçtiğimiz yıl terörist ilan edilmiş, Almanya’daki camileri ve sivil toplum örgütleri kapatılmıştı. Diğer yandan İsrail İran’a karşı Nükleer Anlaşma’nın bozulmasını istiyor.

Uluslararası Ceza Mahkemesi

Uluslararası Ceza Mahkemesi Lahey’de bulunan bir küresel mahkeme. Mahkumiyet kararları özellikle Bosna Soykırımı’ndan sonra sınır ötesi olarak uygulanmaya başladı. Amerika ve İsrail çok sayıda savaş suçu duyurusuna karşı bu mahkemenin kendilerine haksızlık yaptığını ve yetkisi olmadığını iddia ediyorlardı. Ancak son dönemde ICC’nin etkinliği görünür ölçüde artınca bu İsrail’de panik oluşturdu. Mahkeme kişiler olduğu kadar devletleri de yargılayabiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.