islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

İsrail Devlet Tweet’i Hz. İsa Konusunda Saçmaladı

İsrail Devlet Tweet’i Hz. İsa Konusunda Saçmaladı

Mirat Haber Ajansı

İsrail’in resmi Twitter hesabı, Yahudi olduğunu ve bir milliyete bağlı olmadığını iddia ederek İsa’nın Filistinli kökenlerini sorgularken, kendi dini inanışlarıyla çelişki çıkararak her kesimden ağır eleştiri aldı. Yorum, ödüllü komedi yazarı David Javerbaum tarafından yönetilen hiciv hesabı “Tanrı” tarafından gönderilen bir mesaja yanıt olarak geldi. Hz. İsa’nın beyaz tenli, geleneksel Roma merkezli ortak tasvirlerini, Roma döneminde bir Filistinlinin böyle tasvir edilmemesi gerektiğini söyleyerek sorguladı.  Irkçılık karşıtı bu mail, George Floyd’un protestoların global ırkçılık karşıtı hareketle yükselmesinden sonra geldi. Bununla birlikte, İsrail devletinin resmi hesabının açıklaması, Hz. İsa’nın Yahudi mirasından olduğunu iddia etti. “İsa Filistinliydi” şeklinde yazısına cevaben “İsa: Hey baba, Bar Mitzvah’ımdaki Yahudi değerleri hakkında konuştuğunu hatırlıyor musun?” diye ters bir mizah yaptı.

Şimdi silinmiş bir tweet’te “TheTweetOfGod” hesabı: “İsa gerçekten tenli değildi. İsrail’in Twitter hesabı: “Hey TheTweetOfGod, ben İsrail Devletinin resmi Twitter hesabıyım ve dünyanın görmesi ve Filistinlilerin özümsemesi için size resmen cevap vereceğim” şeklinde cevap verdi. Kullanıcılar, İsrail’e Yahudiliğin İsa’nın “Tanrı’nın Oğlu” olarak adlandırılmasını kabul etmediğine işaret etti. Yahudilikte, İslam’da olduğu gibi, İsa ilah olarak tanımlanmaz. İsa’nın fiziksel görünümü yıllar boyunca tartışıldı, Yeni Ahit’in son kitabı olan ve Havari Yahya tarafından yazılan Vahiy bölümü, İsa’nın daha koyu tenli ve kıvırcık saçlara sahip olduğunu ima ediyor. Hıristiyanlıkta sıkça tasvir edildiği sarışın mavi gözlü özellikler Orta Doğu halkı için yaygın değil.

ETİKETLER: Hz. İsa, Twitter
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.