islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4714
EURO
34,5590
ALTIN
2.474,93
BIST
9.529,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

İtalya: Müslümana Mezar Bile Yok

İtalya: Müslümana Mezar Bile Yok

Mirat Haber Ajansı

İtalya’nın Müslüman cemaati, diğerleri gibi, koronavirüs pandemisi Akdeniz ülkesini sert bir şekilde vurduğunda birçok ölümle karşılaştı. Buna ek olarak, Müslümanlar ölülerini gömmek için yer eksikliğinin korkunç gerçekleriyle yüzleşmek zorunda kaldılar. İmamlar ve Müslüman cemaat liderleri, daha fazla İslami mezarlık veya ülkenin mevcut mezarlıklarında ek alan talep ediyor, çünkü İslami ilkelere uyan kişiler giderek daha fazla İtalya’ya gömülmek istiyor.

İtalya’da, çoğunlukla endüstriyel kuzeydeki virüsten yaklaşık 34.000 kişi öldü ve aylardır dünya hava yolculuğu durdu. Sonuç olarak, İtalya’da salgın sırasında ölen ve ailelerinin almadığı veya kendi ülkelerine gömülmek isteyecek olan bazı Müslümanlar geri gönderilemedi. Bu, cenaze töreni taleplerinde ve İtalya’nın alandan yoksun olduğunun fark edilmesinde bir artışa neden oldu. İtalya Müslümanları yaklaşık 2.6 milyon veya nüfusun %4.3’ünü oluşturuyor. Salgın sırasında ölen İtalyan ve yabancı uyruklu Müslümanların sayısı hakkındaysa henüz resmi bir istatistik mevcut değildir. Birçok İtalyan Müslüman, ölülerini gömmek ya da morglarda günlerce ceset bırakmak için uzun mesafeler kat etmek, hatta dinlenmek için bir yer ararken onları evde tutmak zorunda kaldı. İslam geleneğine göre, ölüler mümkün olduğunca çabuk, tercihen 24 saat içinde gömülür, ancak bu her zaman mümkün değildir. İtalya İslami Topluluklar Birliği, ülkede yaklaşık 8.000 belediyeyi kapsayan 76 İslami mezarlık listeliyor. En eskisi 1856’da kuzeydoğu Trieste şehrinde inşa edilmiş, Roma’dakinın tarihi ise 1974 yılına dayanmaktadır. İtalyan yasalarına göre mezarlıklar Katolik olmayanlar için özel ve ayrı bölümler sağlayabilir, ancak zorunlu değildir. İleride, Müslümanların gömülme arazilerine duyulan ihtiyaç sadece göçmenler ve onların çocukları İtalya toprağını benimsedikçe tercih ettikçe artacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.