islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4391
EURO
34,7934
ALTIN
2.433,17
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

İSRAİL, DOKTORLARI VE HASTALARI KELEPÇELEDİ

İSRAİL, DOKTORLARI VE HASTALARI KELEPÇELEDİ
16 Şubat 2024 10:26
A+
A-

İsrail, doktorları ve hastaları kelepçeledi. İsrail ordusu, Gazze’deki Nasır Hastanesi’ni bastı, doktorlar ve hastaları kelepçeledi. Hastane, Refah’a yapılacak saldırıda üs olarak kullanılacak. Uluslararası Soykırım Suçlaması altında İsrail’in şiddet sicili büyüyor. İsrail güçleri hastaneye girip duvarları yıkarak içeri girdi, ambulans merkezi ve mezarları hedef aldı. Silah zoruyla hastaları tahliye etmeye çalışan İsrail, ağır yaralılar ve bebeklerin bulunduğu hastaneyi kontrol altında tutuyor. Dünya Sağlık Örgütü, İsrail’in baskısı nedeniyle hastaneye ulaşamıyor. İsrail hastane ile olan  iletişimi kesti. İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah’a yönelik katliam planını sürdürme kararlılığını açıklıyor, bu durum bölgedeki endişeleri artırıyor.

Refah’ı buradan vuracak: Hastane katliam üssü oldu

İsrail ordusu, Gazze’de son kalan hastanelerden biri olan Nasır Hastanesi’ni bastı. Doktorlar ve hastaları silah zoruyla çıkarıldılar, kelepçelediler.

Uluslararası Soykırım Suçlaması: İsrail’in Şiddet Sicili Büyüyor

İsrail, Han Yunus’ta bulunan Nasır Hastanesi baskınıyla savaş suçları listesine bir yenisini daha ekledi. Daha önceki saldırılarının ardından, İsrail ordusu hastaneyi kışlaya çevirerek Gazze’ye olası bir operasyonun merkezi haline getiriyor.

Buldozerlerle Yıkım: İsrail Güçleri Hastaneye Girdi

Gazze’deki Nasır Hastanesi’ni bastıktan sonra İsrail ordusu, hastanenin güney duvarını yıkarak içeri girdi. İsrail, hastanenin ambulans merkezini ve toplu mezarları hedef aldı.

Silah Zoruyla Tahliye: İsrail Hastaları Çıkarmaya Zorluyor

İsrail askerleri, yerinden edilen Filistinlileri ve sağlık ekiplerinin ailelerini hastaneden çıkarmak için bombalama ve tehditleri kullanıyor. İsrail, yoğun bakımdaki hastaları tek bir binaya toplamayı talep ediyor, silah zoruyla hastaları tahliye ediyor.

Endişe Artıyor: DSÖ’den İsrail’e Erişim Engelleniyor

Gazze’deki Nasır Hastanesi’nde bulunan ağır yaralılar, bebekler ve diğer hastaların durumu endişe yaratıyor. Dünya Sağlık Örgütü, İsrail’in hastane çevresindeki kontrolü nedeniyle ulaşamadığı misyonları ve iletişim kaybını vurguluyor.

Netanyahu Kararlı: Refah’a Yönelik Katliam Planı

İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah kentine yönelik kararlılığını vurgulayarak, “Tam zafer için savaşacağız” diyor ve olası bir kara saldırısının Refah’tan yönetilebileceği endişelerini artırıyor.

HABER YORUM

Artık, bizler de tükendik. Sözün bittiği yerdeyiz. Bir yerde toplu katliam yapılıyor ve bütün dünya buna sessiz kalıyorsa, ne denilebilir ki? İsrail denilen terör örgütü, elini kolunu sallayarak, insanlığın gözünün içine baka baka soykırım yapıyor…

Ve biz dahil bütün dünya bunu izliyor…

“Yahudiler arasında öyle düşük karakterli kimseler var ki, kelimelerle oynayıp anlamlarını çarpıtıyor ve Peygamberin huzurunda konuşurken, güya inancınıza hakaret amacıyla tıpkı sarhoş gibi dillerini eğip bükerek:

“Semi’na ve eta’na: İşittik ve itaat ettik!” diyecekleri yerde, Semi’na ve asayna: İşittik ve isyan ettik!” diyorlar.

Hem “Sen izin vermedikçe konuşamayız” hem de “Asıl sen bizi dinle, çünkü sen dinlenilmeye lâyık değilsin!” anlamına gelen kaypak kelimeler kullanarak “Vesma’ ğayra musma’!” diyorlar.

Ve hem “Bizi gözet!”, hem de “Hey, bizim çoban!”anlamına gelebilecek şekilde “Râinâ!” diyorlar.

Hâlbuki onlar, kelimeleri çarpıtmadan,adam gibi;

Semi’na ve eta’na: İşittik ve itaat ettik!” “Vesma’: Bize kulak ver!” ve “Unzurnâ: Bizi gözet, adil bir hakem ve yönetici olarak aramızda hükmet!” demiş olsalardı, elbette bu, kendileri için en doğru ve en uygun davranış olurdu. Fakat öyle olmadı. Çünkü Allah, nankörce davranıp Son Elçiyi inkâr etmeleri yüzünden kalplerini mühürleyerek onları lânetlemiştir. Bundan dolayı, içlerinden pek azı hariç, iman etmezler.” (Nisa 46)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.