islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3266
EURO
35,0730
ALTIN
2.302,01
BIST
9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İsrail: Gantz Yeni Hükümet Kurmada Başarısız

İsrail: Gantz Yeni Hükümet Kurmada Başarısız
17 Nisan 2020 16:06
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin Perşembe günü yaptığı açıklamada, Mavi Beyaz Parti başkanı Gantz’ın bir hükümet kuramamasından sonra hükümet oluşumunu İsrail meclisi olan Knesset’e iade edeceğini duyurdu. Rivlin meclis başkanına Knesset’in İsrail hükümetini kurma yetkisini devralması konusunda haberdar ettiği mesajını Twitter’da paylaştı.

Daha önce Mavi ve Beyaz partinin lideri Benny Gantz, Likud partisinin lideri ve giden Başbakan Netanyahu ile acil durum hükümeti kuramamıştı. İsrail yasalarına göre, ülke meclisi Knesset, milletvekillerinden birinden 61 oyla çoğunluk ile hükümeti kurmalarını istedikten sonra 21 gün süre vermekte. Bu durumda önümüzdeki 21 gün içinde bir meclis üyesi hükümeti kurmayı başaramazsa, 23. dönem meclis 7 Mayıs 2020’de feshedilecek ve arka arkaya dördüncü kez seçimler yapılacak.

Geçtiğimiz günlerde Netanyahu ve Gantz bir hükümet kurmak için çok yakınlaşmışlar, bunun için Filistin topralarıını Trump planına göre nasıl paylaşacaklarını da belirlemişlerdi. Ancak ikili yüksek mahkeme hakimlerin atanması konusunda anlaşamadı. Yüksek mahkeme hakimleri, Netanyahu’nun yolsuzluk suçlamaları için gidişatı belirleyeceklerinden uzlaşmada en önemli konuydu. İki parti de Müslüman düşmanı aşırıları kaybetmemek için kendileri için yeterli sandalyeye sahip seçimin galibi olan Arapların ortak hareketi Birleşik Liste ile koalisyon yapmayı göze alamıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.