islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4147
EURO
34,7678
ALTIN
2.419,29
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

İsrailli Esir Kız, Kucağında Köpeğiyle Serbest Bırakıldı

İsrailli Esir Kız, Kucağında Köpeğiyle Serbest Bırakıldı
29 Kasım 2023 15:44
A+
A-

İsrail hapishanelerindeki 30 Filistinli ile Gazze’deki 10 İsrailli esir serbest bırakıldı.

Hamas, esir takasları üzerinden dünyaya insanlık dersi vermeye devam ediyor.

Hamas, Gazze Şeridi’ndeki 10 İsrailli esiri Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim etti. İsrail hapishanelerindeki 30 Filistinli kadın ve çocuk esir de serbest bırakıldı.

Öte yandan İsrail ordusu, 10’u İsrailli ve ikisi yabancı uyruklu olmak üzere 12 esirin Kızılhaç’a teslim edildiğini doğruladı.

Açıklamada, Kızılhaç yetkililerinin 12 esiri Mısır’a naklettiği ve şu anda İsrail topraklarına doğru yola çıktıkları kaydedildi.

 

Hamas, varılan esir takası mutabakatı kapsamında abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki 10 İsrailli esiri Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim etti.

Köpeğiyle birlikte teslim edildi

İsrail’le varılan esir takası mutabakatı kapsamında, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde Hamas, dün 10’u İsrailli ve ikisi yabancı uyruklu 12 esiri, Kızılhaç yetkililerine teslim etti. Serbest bırakılanlar arasında adının Mia Leimberg olduğu öğrenilen 17 yaşındaki İsrailli bir kız da vardı.

Takas sırasında çekilen videoda Leimberg’in Kızılhaç arabasına kucağında köpeğiyle binmesi dikkatlerden kaçmadı. Videoda ayrıca Leimberg’in ve köpeğinin iyi durumda olduğu görüldü.

AA

HABER YORUM

Hamas, esir takasları üzerinden bütün dünyaya insanlık dersi vermeye devam ediyor.

Esirlerin Kızılhaç görevlilerine teslim edilirken durumu ve yüz ifadeleri, vasıtalara bindiklerinde “Şükran Bye” ifadeleriyle Hamas askerlerine teşekkür etmeleri, aslında bütün olayı özetler mahiyette…

Hamas askerlerinin İsrailli esirlere yediklerinden yedirmeleri ve içtiklerinden içirmeleri, bütün dünyaya örneklik teşkil etmekle birlikte İsrail’in yıllardan beri ve özellikle 7 Ekim’den bu yana yaptığı zulmü de düşündüğümüz de, İslam’ın evrensel ilkeleri ile Siyonist düşünce arasında mukayese dahi edilemeyecek derecede farklar olduğu gözler önüne seriliyor.

Bizler bu örnek üzerinden bir kez daha belirtmek istiyoruz ki, insanlığın her zamankinden daha fazla İslam’ın evrensel ilkelerine ihtiyacı var.

İnsanlığın barış ve huzura ihtiyacı var…

İnsanlığın inandığı değerleri rahatça yaşamaya ihtiyacı var…

MİRAT HABER

 

ETİKETLER: ESİRLER, GAZZE, İsrail, Manşet