islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

İsrail Gazze’nin Doğal Gazını Gaz Ele Geçirmek İçin Bölgeyi İnsansızlaştırmak İstiyor

İsrail Gazze’nin Doğal Gazını Gaz Ele Geçirmek İçin Bölgeyi İnsansızlaştırmak İstiyor
27 Aralık 2023 09:35
A+
A-

İsrail‘in Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırganlığı, kıyılarında bol miktarda bulunan zengin doğal gaz kaynaklarından ayrı düşünülemez. Saldırılar, Gazze’nin işgalden kurtarılması amacıyla insanları göçe zorlamak için kasıtlı olarak binaları ve altyapıyı yok etti ve binlerce kişiyi öldürdü.

Amerika’nın “ekonomik canlandırma planı” kapsamında Gazze kıyısındaki gaz sahalarından yararlanma planlarına ilişkin haberler sızdırıldı.

Yazar Tara Allami, Amerikan Mondoweiss internet sitesinde yayınlanan makalesine Gazze’ye yönelik mevcut saldırının, sömürge ve yerleşim projesi kapsamında bölgede devam eden etnik temizlik girişiminin bir parçası olduğuna dikkat çekti ve gaz sahalarının İsrail saldırganlığının bir nedeni olduğunu belirtti.

Yazar, İsrail projesinin etnik bir sömürge devleti kurmayı amaçladığını ve British Gas’ın Gazze açıklarında gaz sahaları keşfetmesi nedeniyle İsrail’in çalıntı gaz ihraç ederek ve Avrupa Birliği’nin katılımıyla komşu ülkelerle anlaşmalar yaparak bu hedefe ulaşmaya çalıştığını söyledi. Bu gaz sahaları Filistin kaynaklarının sömürülmesinde İsrail ve Amerika için bir ilgi noktası teşkil ediyor.

Allami, İsrail işgalinin Gazze’deki enerji ve su kaynaklarını kontrol ettiğini, bunun da Şerid’de bağımsız bir enerji altyapısı kurma çabalarını engellediğini, işgalin çalıntı gaz ve sudan yararlandığını, Gazze’deki Filistinlilerin ise ciddi bir enerji sıkıntısı çektiğini sözlerine ekledi.

Çevirmen: Tuğba Hamarat

Kaynak: www.aljazeera.net

MİRATHABER.COM – YOUTUBE