islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5125
EURO
34,8747
ALTIN
2.440,45
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

İSRAİL HAPİSHANELERİNDE FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK ŞİDDET

İSRAİL HAPİSHANELERİNDE FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK ŞİDDET
21 Şubat 2024 10:30
A+
A-

İsrail’deki hapishanelerde tutulan Filistinli mahkumlar, oldukça zor şartlar altında hayatlarını sürdürüyor. İnsanlık dışı olarak nitelendirilen bu koşullar, şüphesiz temel insan haklarına aykırıdır. İsrail Yüksek Mahkemesi, mahkumlara asgari yaşam alanı ve uyku düzeni sağlanması gerektiğine dair kararlar almıştır. Ancak bu kararlara rağmen, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin yüzde 91’i, belirlenen standartların çok altında tutulmaktadır. Bu, mahkumların ne yazık ki temel yaşam ihtiyaçlarının dahi karşılanmadığını gösteriyor.

İsrail’de yayın yapan Calcalist sitesinin haberine göre, İsrail Cezaevleri İdaresi, hapishanelerdeki aşırı kalabalığa yönelik çözüm isteyen bir rapor sundu. Raporda, Cezaevleri İdaresi, İsrail’deki 7 cezaevine yemekhane ve bunun yanında kantin gibi alanların eklenmesini istiyor.

İsrail hapishanelerinde 8 bin 207 Filistinli tutuklu bulunuyor. Yıl sonuna kadar işgal altındaki Batı Şeria’dan 6 bin, Gazze’den 2 bin yeni tutuklunun olacağı tahmin ediliyor.  Tutuklular, insanlık dışı ve zor koşullar altında yaşamak zorunda bırakılıyor. Sıkışık hücrelerde yaşamak, gece uyumak için yeterli yatakların olmaması gibi koşullarla karşı karşıya kalıyorlar. Bu durum, İsrail cezaevi sistemindeki yapısal sorunları ve insan haklarına yönelik ihlalleri ortaya koyuyor.

Yossi Maimon, tutuklular için “Cezaevlerinde yer yok, bu sorunu nasıl çözeceğimizi düşünmeliyiz.” diye konuştu. Maimon, “Belki de yakın gelecekte çadır çözümünü uygulamak zorunda kalacağız.” ifadelerini kullandı.

Tel Aviv merkezli sağlık çalışanları örgütü, Filistinli mahkumların ihlallere uğradığını açıkladı. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların darp, kötü muamele ve tıbbi ihmale maruz kaldıklarını bildirdi. İsrail hapishanelerinde tutuklulara yönelik şiddet, işkence seviyesine ulaştı.

7 Ekim’den itibaren Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te baskınlar arttı. Bu süreçte, İsrail askerleri 7,000’den fazla kişiyi gözaltına aldı.

MİRATHABER.COM- YOUTUBE

ETİKETLER: Manşet