islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4582
EURO
34,9028
ALTIN
2.437,03
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

İSRAİL, 7 EKİM’DEN BERİ 4 BİN 575 FİLİSTİNLİYİ GÖZALTINA ALDI

İSRAİL, 7 EKİM’DEN BERİ 4 BİN 575 FİLİSTİNLİYİ GÖZALTINA ALDI
18 Aralık 2023 15:47
A+
A-

İSRAİL, 7 EKİM’DEN BERİ 4 BİN 575 FİLİSTİNLİYİ GÖZALTINA ALDI

İsrail, 7 Ekim’den beri Batı Şeria ve Doğu Kudüs‘te Dörtbin 575 Filistinliyi gözaltına aldı. Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Filistin Esir İşleri Heyeti, ortak bir yazılı açıklama yaptı. İsrail güçlerinin El Halil, Kudüs, Eriha, Beytullahim, Tubas, Ramallah, Tulkerim gibi bölgelerde dün akşamdan bu yana gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda 35 Filistinlinin daha gözaltına alındığı belirtildi. Bu gözaltına alınanlar arasında 3 kadın bulunduğuna dikkat çekildi.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs‘te Toplamda 4 bin 575 Filistinlinin gözaltına alındı. İfade edilen açıklamada, gözaltına alınanlar ve ailelerinin maruz kaldığı şiddet, tehdit ve evlerinin tahrip edilmesi gibi insan hakları ihlallerine vurgu yapıldı. Ayrıca, İsrail güçlerinin son zamanlarda saha operasyonlarını yoğunlaştırarak birçok Filistinliyi soruşturma amacıyla gözaltına aldığı, ardından ise eziyet ve işkenceye maruz bıraktıktan sonra serbest bıraktığı belirtildi.

Bu gelişmelerin yanı sıra, İsrail polisinin korumasındaki fanatik Yahudilerin işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa‘ya düzenlediği baskın da önemli bir diğer olaydı. Aksa’nın El-Meğaribe Kapısı’ndan giren Yahudi yerleşimcilerin, avluda provokatif eylemlerde bulunduğu ve ayin düzenlediği bildirildi.

İsrail güçleri aynı zamanda Kudüs’ün Eski Şehir ve Mescid-i Aksa kapılarındaki güvenlik önlemlerini artırarak bölgedeki tansiyonu yükseltti. Filistin ve İsrail arasındaki gerilimlerin arttığı bir dönemde, taraflar arasında yaşanan çatışmalar ve insan hakları ihlalleri uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor.

HABER YORUM

Siyonist İsrail, sadece Gazze’de değil, işgal altında bulundurduğu  Batı Şeria ve Doğu Küdüs’te de zulümlerine devam ediyor.

10 Haftadır Mescidi Aksa’da  Cuma namazlarına izin vermeyen İsrail, bununla da kalmayarak Filistinlileri göz altına almaya devam ediyor.  Göz altına aldığı Filistinlilerin kendileri ve aileleri şiddete maruz kalıyor.

Artık bu haberleri okurken kanıksadığımızı ve alıştığımızı zannediyorum. Ancak Filistin topraklarında yaşanan zulmün kanıksanmaması ve alışılmaması gerektiği aşikardır. Bu zulmün kanıksanması, bizim dünyamıza ve ahiretimize zarar verecektir. Böyle bir zulmü kanıksamak demek, yüce rabbimizin rahmetinden ümidimizi kesmek demektir. Böyle bir zulmü kanıksamak demek, Siyonistlerin “Vaad edilmiş topraklar”  kılıfı altında bir gün gelip bizim topraklarımıza da dayanacağı anlamına  gelir.

Filistin meselesinde tek çözüm yolu vardır. Artık,  başkenti Kudüs olan Filistin devletinin kurulması ve tanınması artık kaçınılmaz bir hal almıştır. Müslümanların ve konuya duyarlı insanların, bu haklı davada elinden geleni yapması gerekmektedir.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE