islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3310
EURO
35,0618
ALTIN
2.285,03
BIST
8.986,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İsrail Humus’taki Hava Üssünü Vurdu

İsrail Humus’taki Hava Üssünü Vurdu
16 Kasım 2022 09:00
A+
A-

Suriye devlet medyası tarafından saldırının kısa bir videosunu yayınladı ve maddi hasarların yanı sıra üç kişinin de yaralandığını bildirildi.

Suriye ordusu devlet haber ajansı Sana’nın yaptığı açıklamaya göre, İsrail füzelerinin Pazar günü Humus’ta büyük bir hava üssünü vurduğu, iki askerin öldüğü ve üç askerin de yaralandığı belirtildi.

Reuters’ın haberine göre, askeri kaynaklar Şayrat’taki hava üssünün yakın zamanda İran hava kuvvetleri tarafından kullanıldığını ileri sürdü. Suriye devlet medyası, saldırının kısa bir videosunu yayınladı ve maddi hasar meydana geldiğini belirtti.

Halka açık konuşma izni olmayan bir askeri kaynaktan edinilen bilgiye göre, saldırıların Humus kentinin güneydoğusunda genişleyen hava üssündeki bir pisti hedef aldığı belirtildi.

İsrail ordusundan bir sözcü, saldırıyla ilgili soruya karşılık dış haberler hakkında yorum yapmadığını söyledi. Askeri kaynaklardan edilen başka bir bilgiye göre, Şayrat’taki uçak sığınakları da dahil olmak üzere pist ve yeraltı tesislerinin son üç yılda Rusya ordusu tarafından genişletildiği öğrenildi.

Suriye’de askeri varlığını sürdüren Rusya’nın Şayrat hava üssünün yakınında konuşlanmış güçlere sahip olduğu ve üssü kullandığı da gelen bilgiler arasında.

Bölgesel kaynaklar ve istihbarat kaynakları, İran’ın Suriye ve Lübnan’da bulunan müttefiklerine ve Lübnan’da İran destekli Hizbullah’a silah sağlamak için artan hava tedarik hatlarını kullanmasını engellemek adına İsrail’in son aylarda Suriye havaalanlarına ve hava üslerine yönelik saldırıları yoğunlaştırdığını söylüyor.

Benzeri olayları gözlemleyen İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından Pazar günkü saldırıda Şayrat hava üssünde bulunan İranlı milisler ve Hizbullah adına olan bir deponun imha edildiğini bildirildi.

Muhalif askeri kaynakların bildirdiklerine göre İranlı milislerin Lübnan sınırına yakın batı Humus eyaletinin geniş kesimlerinde ve bir dizi üslerinin bulunduğu doğuda hakimiyet kurduğu belirtiliyor.

İsrail, başlamasından bu yana on yıldan fazla zaman geçen savaşta Suriye’de konuşlandırılan İran ve İran destekli güçler olarak tanımladığı güçlere karşı Suriye’ye yıllardır saldırılar düzenliyor.

Haber Çevirisi: Beyza Nur Şimşek

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.