İSRAİL MESCİDİ AKSA’DA DA ZULÜMLERİNE DEVAM EDİYOR

İsrail, Mescidi Aksa‘da da zulümlerine devam ediyor. Ramazan ayının üçüncü Cumasında da kısıtlamalar devam ediyor.  Kısıtlamalar Müslümanların Mescid-i Aksa’ya erişimini zorlaştırıyor.

Kısıtlamalar Altında Cuma Namazı İbadeti

Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa‘ya yönelik kısıtlamalar, Ramazan ayının üçüncü cuma gününde de devam ediyor. Bu kısıtlamaların etkisiyle, sınırlı sayıda Filistinlinin Mescid-i Aksa’ya girebildiği ve cuma namazını burada kılabilmek için sabahın erken saatlerinde yola çıktığı görüldü.

İbadetin Önündeki Engeller

İsrail’in 25 haftadır devam ettirdiği kısıtlamalar, özellikle yaşlı Müslümanların Mescid-i Aksa’ya erişimini zorlaştırıyor. Yaşlıların fiziksel zorlukları ve uzun yolculukları, ibadetlerini yerine getirirken karşılaştıkları zorlukları artırıyor.

Zorlu Bir Yolculuk

Mescid-i Aksa’ya gelmek için yola çıkan yaşlı Filistinliler, bu süreçte yaşadıkları deneyimleri paylaşıyorlar. Kısıtlamalarla mücadele eden bu insanlar, dini vecibelerini yerine getirmeye çalışıyorlar.

İnancın Gücü

El-Halil’in Beni Naim bölgesinden Mescid-i Aksa’ya gelen Sabbah Abd Zeydat, kısıtlamalara rağmen inancının gücüyle hareket ediyor. Zeydat, zorlu bir yolculuğun ardından Aksa’ya ulaşarak ibadetini yerine getirmenin önemini vurguluyor ve Filistinli Müslümanların Mescid-i Aksa’ya olan bağlılığını dile getiriyor.

Direniş ve İbadet

Beytüllahim’den Mescid-i Aksa’ya gelen Nidal Muhammed el-Azza, kısıtlamalara rağmen ibadetlerini yerine getirmek için mücadele ediyor. Filistinli Müslümanlar için Mescid-i Aksa’nın hem dini hem de sembolik önemi büyük olduğunu belirten el-Azza, İsrail’in kısıtlamalarına rağmen direnişlerini sürdüreceklerini ifade ediyor.

HABER YORUM

İsrail, Siyonist bir terör örgütüdür. Bu konuda İsrail’e kesinlikle devlet(!) demeyeceğimizi tekrar etmek istiyorum. Gazetecilerimiz ve yazar çizerlerimizin de, kamuoyu oluşturmak ve insanlara doğruyu anlatabilmek adına İsrail için “İsrail Terör örgütü” terimini kullanmalarını rica ediyoruz.

İsrail denilen terör örgütü, Müslümanların Mescidi Aksaya erişimini kısıtlamaya devam ediyor. Kendince yaş sınırlaması getirerek, gençleri Mescidi Aksaya almayan İsrail, böylece Müslümanlardan çok korktuğunu, farkına bile varmadan deklare etmiş oluyor. Okurlarımızın “İsrail neden gençleri değil de 50 yaş üstü Müslümanları Mescide alıyor?” sorusunu sorgulamalarını ve düşünmelerini rica ediyoruz.

Terör örgütü İsrail, ne yaparsa yapsın hedeflerine ulaşamayacaktır. Rabbimizin izniyle gün gelecek  ve Müslümanlar Mescidi Aksa’da ibadetlerini rahatça yapabileceklerdir. Bu güzel günlerin de uzak olmadığı inancını taşıdığımızı belirtmek istiyoruz. Zira bizim çok iyi bildiğimiz tek bir şey var… O da “zulüm ile abad olunamayacağı” gerçeğidir…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Recent Posts

  • Makale

AVRUPA İSLAMLAŞMAYA FRANSA’DAN BAŞLAYACAK (ENDİŞE!)

Kendine özgü laiklik anlayışıyla din ve devletin kesin hatlarla birbirinden ayrıldığı Fransa’da, 1950’lerde inşa edilen…

45 dakika ago
  • Gündem

Columbia Üniversitesi Mezunlarına İş Boykotu Tehdidi

Amerikan Yargıçlarından Columbia Üniversitesi Mezunlarına İş Boykotu Tehdidi.. Columbia Üniversitesi'nde yaşanan Filistin yanlısı protestolar, Amerikan…

1 saat ago
  • VİDEOLAR

DUA ZAMANI “Günahları Senden Başka Kimse Bağışlayamaz”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

3 saat ago
  • Gündem

Gazze İçin Kampüsler Ayakta: Öğrencilerden Küresel İntifada Direnişi

Gazze İçin Kampüsler Ayakta: Öğrencilerden Küresel İntifada Direnişi ABD ve Avrupa'da Yükselen Soykırım Karşıtı Eylemler:…

3 saat ago
  • Gündem

Jeo Biden’dan Uyarı: “İsrail Refah’a Girerse, Silah Yardımı Kesilecek!”

Jeo Biden İsraili Uyardı: "Refaha Girilirse Silah Yardımı Durur!" ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Refah'a…

3 saat ago
  • Makale

BİRLİKTE YAŞAMANIN NEBEVİ ÖRNEĞİ: MEDİNE SÖZLEŞMESİ

Sosyal bir varlık olan insan, fıtratı gereği bir arada yaşamaya ihtiyaç duyar. Bütün inançlar, sistemler,…

4 saat ago