islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

İSRAİL SADECE İSRAİL DEĞİL!

İSRAİL SADECE İSRAİL DEĞİL!
18 Mart 2024 09:33
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakırköy’de bir otelde düzenlenen ‘Kadim Dostlar İftarı’ programına katılım sağladı. Önemli bir konuşma yaptı. Zaman zaman bizin de yaptığımız eleştirilere cevap verircesine şu önemli hakikate vurgu yaptı:

“İsrail’in sadece İsrail olmadığını gerisindeki Amerika’sıyla, İngiltere’siyle, Almanya’sıyla, Fransa’sıyla daha onlarca destekçisiyle, bambaşka bir denklemi ifade ettiğini görmeyenin aklına da, vicdanına da şaşarız.”

Erdoğan Söze Şöyle Başladı:

“Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarındaki katliamlar sebebiyle maalesef bu Ramazan-ı Şerif’i buruk karşıladık. Buruk idrak ediyoruz. Çoğu çocuk ve kadın 40 bine yakın kardeşimiz şehit oldu. 73 bin kardeşimiz yaralandı. 7 binden fazla masum halen yıkıntıların altında. Gazze’de son asrın en vahşi soykırımlarından biri yaşanıyor. Sahne önünde İsrail’i eleştiren ama İsrail’e katliamlarını yapabilmesi için silah ve mühimmat desteği veren Batılı ülkelerin münafıklığı, Gazze’yi dünyanın en büyük çocuk ve kadın kabristanına çevirdi. Uluslararası kurum ve kuruluşlar Gazze’de bir kez daha sınıfta kaldı.

Bu süreçte kabul edelim ki, İslam dünyası da çok iyi bir sınav veremedi. Çok gayret gösterdi, çok çaba harcadı. Uluslararası kurumlar nezdinde pek çok girişimde bulunuldu. Ama bütün bu diplomatik çabalar İsrail’in şımarıklığı, hukuk tanımazlığı ve küstahlığı karşısında beklenen tesiri oluşturamadı”

“BİRİLERİNİN NİYE KAAN’I HEDEF ALDIĞI ORTAYA ÇIKYIOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konuşmasına  Devamla Şöyle Dedi:

“Müslümanlar olarak bunun muhasebesini muhakkak yapmamız gerekiyor. Bu öz eleştiriyi ne kadar erken, ne kadar açık yüreklilikle yaparsak Filistin halkıyla birlikte tüm ümmeti Muhammed için o kadar hayırlı olacağına inanıyorum. Türkiye olarak acı da olsa doğruları söylemekten, hakkı ve hakikati haykırmaktan çekinmeyeceğiz. Ülkemizin daha da güçlenmesi için mücadele ederken, İslam dünyasında vahdet bilincinin kökleşmesi için çabalarımızı yoğunlaştıracağız. Gazze’ye yönelik saldırılar bize kendimizle birlikte kardeşlerimize yönelik saldırıların engellenmesinde de gücün önemini göstermiştir. Çeşitli sabotajlara, ambargolara rağmen hayata geçirdiğimiz savunma sanayi projelerinin değeri bugün çok daha iyi anlaşılıyor. Aynı şekilde birilerinin niye KAAN’ı hedef aldığı, Akıncı’dan, TB2’den, Kızılelma’dan ANKA’dan rahatsız olduğu ortaya çıkıyor. Önümüzdeki dönemde inşallah bu projelere yenilerini ekleyeceğiz. İlk günden beri pek çok zorluğa rağmen Gazze’ye gönderdiğimiz 40 bin ton insani yardımlarımızı  sürdüreceğiz”.

“TÜRKİYE BUGÜN DE TÜM İMKANLARIYLA GAZZELİ KARDEŞLERİNE SAHİP ÇIKMAKTADIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Devamla Şu İfadeleri de Kullandı:

“Türkiye, Irak-İran savaşında nasıl komşularına kucak açtıysa, Suriye’deki zulümden kaçan muhacirlere nasıl Ensar olduysa, Kafkasya’dan Kırım’a nasıl hiçbir kardeşine sırtını dönmediyse, bugün de tüm imkanlarıyla Gazzeli kardeşlerine sahip çıkmaktadır. Bu gerçeği hiçbir iftira değiştiremez. Yalanlar, çarpıtmalar bu hakikatin üstünü asla örtemez.

İsrail’in sadece İsrail olmadığını gerisindeki Amerika’sıyla, İngiltere’siyle, Almanya’sıyla, Fransa’sıyla daha onlarca destekçisiyle, bambaşka bir denklemi ifade ettiğini görmeyenin aklına da, vicdanına da şaşarız”

“DİK DURUŞU 15 SENE ÖNCE ONE MİNUTE DİYEREK ORTAYA KOYDUK”

“Filistinli yiğitlere terörist iftirası atanların listesinden, meclise girenler ile bu zihniyetle aynı çizgide buluşanların bize söyleyecek sözü olamaz. Siyasi çıkar sağlamak için, Türkiye düşmanlarının oyunlarına gelenleri önce Allah’a, sonra da milletimizin vicdanına havale ediyorum. Şu noktanın da çok iyi bilinmesini istiyorum. Ülkemizde kimileri Filistin diye, Gazze diye, Ramallah diye bir yerin varlığından ilk kez 7 Ekim’de haberdar oldu. Bazı çevreler Filistin halkının, hak ve adalet mücadelesini ilk kez 7 Ekim’de duymuş da olabilir. Ama biz, bu mücadeleye, buradaki yol ve dava arkadaşlarımızla birlikte ömrümüzü adadık. Dünyada hiçbir siyasetçinin yapmaya cesaret edemeyeceği dik duruşu bundan 15 sene önce ‘One Minute’ diyerek açıkça ortaya koyduk. Dün nasıl zalimlerin karşısında, mazlumların yanında yer aldıysak, bugün de aynı yerdeyiz. Aynı vakur tavrımızı muhafaza ediyoruz. İnşallah bundan sonra da bu duruşumuzdan geri adım atmayacağız”

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-