islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

‘İsrail seçimleri nedeniyle’ Abu Dabi zirveyi erteledi

‘İsrail seçimleri nedeniyle’ Abu Dabi zirveyi erteledi

Birleşik Arap Emirlikleri lideri MBZ, İsrail ve Arap ülkeleriyle Abu Dabi’de planlanan zirveyi seçim bahanesiyle ama aslında gizlice vereceği 10 milyar doları ifşa etmesine kızarak askıya aldı.

Mirat haber Ajansı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrail ve Arap ülkeleriyle Abu Dabi’de planlanan zirveyi askıya aldı. İsrail medyasının bildirdiğine göre, BAE, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun seçim kampanyasında yöneticilerinden birini çağırmasına öfkelendi. Nisan ayında yapılması planlanan zirveye, Biden yönetiminden ABD’li bir yetkili olan Netanyahu ve İsrail ile ilişkileri normalleştiren diğer Arap ülkelerinden liderler katılacaktı.

Emirlikler’den siyonist devlete 10 milyar dolar

İsrail medyası, Abu Dabi’nin MBZ olarak bilinen Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın, Netanyahu’nun seçim kampanyasının bir parçası olarak İsrail ile normalleşme anlaşmasını istismar etmesine kızdığını bildirdi. İsrail medyası haberleri, MBZ’nin Netanyahu’nun bir kampanya mitinginde Abu Dabi veliaht prensinin kendisine ülkeye 10 milyar dolara kadar acil bir yatırım garantisi verdiğini açıkça iddia etmesinden duyduğu memnuniyetsizliğe işaret etti. Dünyada diğer Müslüman ülkeler ve kendi ülkesinde de ezici çoğunluk onun zor ekonomik zamanlar kendi bombaladığı ve iç savaşı kışkırttığı Libya gibi ülkelerde halk açlıktan ölürken Siyonist devlete 10 milyar (80 milyar lira) BAE, Netanyahu’nun seçim kampanyasının bir parçası olmak istemiyor ve ondan ziyaretini İsrail seçimleri sonrasına ertelemesini istedi. Ziyaretin yarın yapılması planlanıyordu.

Emirlik eski Dışişleri Bakanı Enver Gargash, BAE’nin “şimdi veya hiçbir zaman İsrail’de herhangi bir iç seçim toplantısının bir parçası olmayacağını” söyledi. Netanyahu ise Çarşamba günü İsrail medyasına verdiği demeçte, 23 Mart İsrail seçimleri bittikten sonra Körfez ülkesine gideceğini söyledi. Geçen yıl Ağustos ayında iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştiğinin duyurulmasından bu yana Netanyahu, BAE’ye planlanan ziyaretleri birkaç kez erteledi. En son erteleme, geçtiğimiz hafta Ürdün’ün Netanyahu’nun uçuşunun hava sahasını geçmesine izin vermemesiyle gerçekleşti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.