islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3688
EURO
34,7360
ALTIN
2.397,73
BIST
10.158,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

İSRAİL ULUSLARARASI ADALET DİVANI’NDA HESAP VERİYOR

İSRAİL ULUSLARARASI ADALET DİVANI’NDA HESAP VERİYOR
11 Ocak 2024 16:30
A+
A-

İsrail‘e karşı açılan “soykırım” davası bugün Uluslararası Adalet Divanı’nda başlıyor. Davaya ilişkin avukatlar, ICJ binasına giriş yaparak duruşma öncesinde hazırlıklarını tamamladı.

Avukatların binaya giriş yapmasıyla ICJ binası çevresinde toplanan göstericiler, davaya olan ilginin göstergesi olarak nitelendiriliyor.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin İsrail aleyhine açtığı soykırım davasıyla ilgili ihtiyati tedbir talebi bugün ele alınacak. Ve Davaya ilişkin duruşmalar, ICJ binasında gerçekleşecek. Dava uluslararası hukuk uzmanları tarafından yakından takip edilecek.

Soykırım davası, uluslararası toplumda insan hakları ve adalet konularında birçok tartışmayı da beraberinde getirdi.

İsrail’e karşı açılan bu soykırım davası, dünya gündemindeki önemli yerini koruyor. Netenyahu’nun  “İsrail’in Gazze’yi kalıcı olarak işgal etme veya sivil nüfusu yerinden etme gibi bir niyeti yok”. Açıklamaları, sosyal medyada tepkilere neden oldu.

HABER YORUM

Netenyahu ve İsrail, “Soykırım” davasında yargılanacaklar inşallah…

İsrail’in buradan alacağı ceza, bizim için hiç şüphesiz ki önemli… Ama asıl olan, Netenyahu ve Siyonistlerin  mahkeme-i Kübra’da alacağı cezanın önemli olmasıdır. Zira aslı bozulmuşta olsa hiçbir din, masum insanların katledilmesini kabul etmez ve onaylamaz.

Tam 95 gündür Gazze’de ve Batı Şeria’da süren zulüm, Siyonistlerin ve Netenyahu’nun vahşetini ortaya koyarken, bizlere de bir gerçeği tekrar hatırlatmış oldu. Bu gerçek, Yahudi milletine hiçbir zaman güvenilmemesi gerektiği gerçeğidir.

Kendilerine gönderilen peygamberlere bile ihanet eden Yahudiler, “İsrail” kelimesi üzerinden dahi yüce yaratana savaş açmış bir millettir.

İşte sizlere, İsrail kelimesinin, terminolojik açıdan kısa açıklaması:

İsrail / Yisrael adı, iki kelimeden müteşekkil olup bunlar Yisra ve El’dir. Yisra “üstün gelmek” anlamına gelirken, El de “Tanrı” demektir. Bu nedenle Gaon’a göre Tekvin’de geçen Yisrael, “Tanrı”, ya da “Tanrı’nın temsilcisi meleği ile mücadele edip veya güreşip üstün gelen” anlamına gelmektedir.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.