islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

İSRAİL’İN HERZOG DİLİYLE UTANMAZLIĞI

İSRAİL’İN HERZOG DİLİYLE UTANMAZLIĞI
16 Aralık 2023 09:00
A+
A-

Medyada yaygın olarak yer alan habere göre İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Husilerin saldırılarını önlemek için uluslararası koalisyon kurulması gerektiğini dile getirdi.

İsrail, Yemen’deki İran destekli Husilerin deniz ticaret yollarına yönelik saldırılarının durdurulması için beynel milel yani uluslararası  bir koalisyon oluşturulması duyurusunda  bulundu.

Isaac Herzog sosyal medya platformu olan  X’te yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Husiler Kızıldeniz’de kırmızı  çizgiyi aştı. Husi terör korsanlarına karşı ABD öncülüğündeki uluslararası faaliyetler, gerçek anlamda uluslararası bir koalisyon şeklinde desteklenmeli ve güçlendirilmelidir.”

Herzog, tam bir yüzsüzlükle gemilere yönelik eylemlerin sona erdirilmesi için “uluslararası toplumun birlik içinde, güçlü ve kararlı bir şekilde hareket etmesi gerektiğini” savundu.

Herzog yetmedi, Dışişleri Bakanı Eli Cohen de devreye gidi. O da uluslararası toplumu “deniz yollarını korumak için agresif bir şekilde hareket etmeye” çağırdı.

İddiaya göre Husilerin Yemen açıklarındaki saldırılarında İsrail‘e yakıt ve malzeme götürdüğü belirtilen bazı ticaret gemileri hedef alınmıştı.

İSRAİL’İN UTANMAZLIĞI

Uluslararası toplumun en büyük örgütü 193 üyeli Birleşmiş Milletler teşkilatıdır. Her sıkıştığında Uluslararası toplum oluşturulması ve harekete geçilmesini isteyen İsrail Birleşmiş Milletlerin kendisini  sınırlayan hiçbir kararını tanımadı ve uygulamadı.

Şu son Birleşmiş Milletler  “ateş kes” kararı 193 üyenin 153’ü ile alındır. Üstelik 23 de çekimser oy var. Birleşmiş  Milletler’de  artık İsrail’in koruyucusu Amerika’nın da sözü geçmiyor.

Peki İsrail/Herzog  Birleşmiş Milletlerin bu ateş kes kararına uyuyor mu? Hayır ve tam bir saygısızlık ve hukuk tanımazlıkla sivil halkı bombardımana devam edeceğim, diyor.

Dünya böylesi bir küstahlığı ve utanmazlığı görmedi ve göremez.

Bir de “Silahları İran veriyor, Husiler de saldırıyor” suçlaması yok mu, tam bir evrensel rezillik. İsrail Amerika ve İngiltere’in verdiği silahlarla vurmuyor mu:

MİRATHABER.COM – YOUTUBE