islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

İsrail’in Mevasi Planı: Filistinlileri Zorlu Göçe Sürüklüyor

İsrail’in Mevasi Planı: Filistinlileri Zorlu Göçe Sürüklüyor
13 Şubat 2024 16:30
A+
A-

İsrail’in Mevasi Planı: Filistinlileri Zorlu Göçe Sürüklüyor

İsrail’in Gazze Şeridi’nde planladığı kara saldırısı, Refah’taki 1,4 milyon Filistinliyi göçe zorlamayı hedefliyor. Tel Aviv hükümeti, saldırı öncesi Refah’tan yerinden edilenlere “güvenli geçiş” sağlamak üzere Mevasi bölgesini gündeme getirdi. Ancak, bu küçük alanda yetersiz altyapı, nüfusu barındırmak için uygun değil. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun “ayrıntılı plan” açıklamasına rağmen uluslararası toplumdan ve Arap ülkelerinden tepki ve uyarılar gelmeye devam ediyor. Netanyahu’nun bu hain planı, bölgedeki gerilimi daha da tırmandıracağa benziyor.

İsrail’in Kara Saldırısı Hazırlığı ve Mevasi Planı

İsrail, Gazze Şeridi’nde gerçekleştirmeyi planladığı kara saldırısı öncesi, Refah’tan yerinden edilen 1,4 milyon Filistinliyi göçe zorlamayı hedefliyor. Tel Aviv, saldırı başlamadan önce yerlerinden edilenlere “güvenli geçiş” sağlamak adına Mevasi bölgesini gündeme getirdi. Ancak, bu küçük alanın yetersiz altyapısı ve sınırlı kapasitesi, bu nüfusu barındırmak için uygun değil. Zira bu alan 12km2’lik küçük bir alan.

Uluslararası Tepkiler ve Mevasi Bölgesi

İsrail’in Refah’a saldırma niyetini açıklamasının ardından uluslararası toplum ve Arap ülkelerinden gelen tepki ve uyarılar, Mevasi bölgesinin seçilmiş olmasıyla daha da alevlendi. İsrail basınına göre, Refah’tan zorla çıkartılmayı planlanan Filistinlilerin Mevasi’ye göçe zorlanacağı belirtiliyor. Ancak, İsrail hükümeti bu konuda detaylı bir açıklama yapmaktan kaçınıyor.

Netanyahu’nun Güvenli Geçiş Planı ve Uluslararası Endişeler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Amerikan ABC News kanalına verdiği röportajda olası bir kara saldırısı öncesinde Refah’tan yerinden edilenlere “güvenli geçiş” sağlanacağını iddia etti. Ancak, bu plan uluslararası toplumda ve Filistinli yetkililer arasında ciddi endişelere neden oluyor. Hamas’ın Gazze’deki son kalesi olarak tanımladığı Refah’ın işgali öncesinde bölgede yaşayan milyonlarca Filistinli için belirsizlik ve tehlike devam ediyor.

HABER YORUM

İsrail denilen terör örgütü, azdıkça azıyor. Bunu yaparken de hiçbir çekince ve korku yaşamadan yapıyor. Zira İsrail’in karşısında, bir ve beraberlik içinde hareket etmekten aciz bir İslam topluluğu var. Bu da zalim İsrail’in rahat hareket etmesine sebep oluyor.

İsrail’in Mevasi planı, bölgedeki gerginliği tırmandırma potansiyeli taşısa da, Netenyahu rahat… Hem de çok rahat… Nasıl ki Gazze’yi yok ederken kimsenin sesi çıkmadıysa ve hatta desteklendiyse, Netenyahu’nun  bu planının gerçekleşmesi de gayet normal…

Uluslararası toplum ağzının ucuyla,  bu girişimin yeni bir trajediye yol açabileceği uyarısında bulunuyor. Fakat İsrail hükümeti bunları dikkate bile almıyor. Bu tavrıyla da bütün dünyaya meydan okuyor.

İsrail, 1.4 Milyon insanı, altyapısı olmayan 12 km2  alana sıkıştırma planları yaparken, İslam alemi ise sessiz ve suskun… Sessizce bekliyor ve seyrediyor Filistinlilerin yok olmasını…

Kim bilir, belki de bu sessizlik, sıranın kendisine gelmesini geciktirmeye çalışmanın sessizliğidir…

Ne dersiniz?

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-