islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3784
EURO
34,7289
ALTIN
2.433,87
BIST
10.056,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

ABD’NİN CHİCAGO KENTİNDE İSRAİL’İ PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

ABD’NİN CHİCAGO KENTİNDE İSRAİL’İ PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ
13 Şubat 2024 10:31
A+
A-

ABD‘nin Chicago kentinde Filistin Destekçileri İsrail’i protesto yürüyüşü düzenledi. Filistin Destekçileri Amerika’da İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Saldırıları Protesto Etti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Chicago kentinde toplanan Filistin destekçisi bir grup, İsrail’in Gazze Şeridi’nin Refah kentine yönelik saldırılarına karşı düzenlenen gösteride İsrail’in soykırıma dönüşen saldırılarını kınadı. Ayrıca ABD hükümetinden, İsrail’e olan desteğini kesmesi çağrısında bulundular. 7 Ekim 2023’te başlayan İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın saldırıları sonrasında yaşanan dehşet veren tablo, İsrail’in açıklamaları ile gerçekler arasındaki uçurumu ortaya koydu. Saldırılarda en az 28 bin 340 Filistinli hayatını kaybetti, bununla birlikte sivil altyapı tahrip edildi. “İnsani ara” sonrasında serbest bırakılan esirlerin yanı sıra, İsrail’in binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsettiği belirtiliyor. Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te İsrail güçleriyle yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 393 Filistinli öldü. Amerika’daki Filistin destekçilerinin çağrısı ve uluslararası tepkilerin yanı sıra, İsrail ile Hizbullah Hareketi arasındaki çatışmaların bölgesel etkileri de gözlemleniyor.

Chicago’da Bir Araya Gelen Grup İsrail’in Refah Kentine Yönelik Saldırılarına Karşı Çıktı:

Amerika’nın Chicago şehrinde, Filistin’e destek amacıyla bir araya gelen göstericiler, İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Refah kentine yaptığı saldırıları kınadı. Bu gösteri, ABD Filistin Topluluğu Ağı ve Chicago Adalet Koalisyonu tarafından organize edildi. İsrail’in saldırılarını soykırım olarak nitelendiren katılımcılar, sert tepkilerini dile getirdiler. Ayrıca, ABD hükümetine İsrail’e verdiği desteği sonlandırması için çağrıda bulundular. Protesto, bölgesel ve uluslararası politikalara dikkat çekmeyi amaçladı.

7 Ekim Sonrası İsrail’in Gazze İşgali ve Dehşet Veren Bilanço:

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın, kutsal değerlere yönelik ihlallere karşı tepki olarak 7 Ekim 2023’te başlattığı kapsamlı saldırının ardından İsrail’in açıklamaları ve gerçek bilgiler arasındaki uçurum ortaya çıkıyor. Saldırılarda 1200 İsrailli ölmüş, 5 bin 132 kişi yaralanmıştır. Gazze Şeridi’nde ise en az 28 bin 340 Filistinli hayatını kaybetmiş. 67 bin 984 kişi ise yaralanmıştır.

 İnsani Ara ve Çatışmaların Devamı:

Çatışmalara ara vermek üzere 24 Kasım 2023’te başlayan “insani ara”da serbest bırakılan esirlerin yanı sıra, İsrail’in Filistinlileri alıkoyup hapsetmeye devam ettiği belirtiliyor. Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te yaşanan saldırılarda 393 Filistinli hayatını kaybetti.

Uluslararası Toplumun Tepkileri ve Çağrılar:

Amerika’da düzenlenen protestonun yanı sıra, dünya genelinde İsrail’e yönelik tepkiler artıyor. Uluslararası toplumdan İsrail’e olan desteğin gözden geçirilmesi çağrıları yükseliyor.

 İsrail-Hizbullah Çatışması ve Bölgesel Etkiler:

İsrail ordusu ile Hizbullah Hareketi arasındaki çatışmalarda yaşanan ölümler ve bölgesel etkiler incelenmiştir. 8 Ekim 2023’ten bu yana süren çatışmalarda birçok kayıp yaşanmıştır. Ve bölgedeki tansiyonun devam ettiği gözlemlenmiştir.

MİRATHABER.COM   YOUTUBE