islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5868
EURO
34,8351
ALTIN
2.495,48
BIST
9.636,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

İsrail’in Nükleer Suudi Arabistan Endişesi

İsrail’in Nükleer Suudi Arabistan Endişesi

Mirat Haber Ajansı

İsrailli yetkililer, İsrail’in Suudi çölünde Çin’in yardımıyla inşa edildiği bildirilen yeni bir nükleer tesis hakkındaki endişelerini Trump yönetimine özel olarak dile getirdiğini bildirdi. Bu gizli gelişme, Suudilerin gelecekteki bir askeri nükleer program için altyapı inşa ettiğine dair Siyonistlerin endişelerini artırıyor. İsrail’in tepkisi, Amerikan önde gelen gazetelerinin Suudi Arabistan’ın Riyad yakınlarındaki çölde uranyum zenginleştirmesi için temel bir malzeme olan sarı kek maddesini üretmek için Çin ile işbirliği yaptığını bildirmesinin ardından geldi.

ABD ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) da neler olup bittiğine dair net bir resme sahip değil ve bunu Suudilerle netleştirme sürecindeler. Netanyahu, hem Suudi Arabistan hem de Çin ile ilişkilerinin zarar görmesini önlemek için dikkatli bir şekilde hareket ediyor. Suudi Arabistan, İsrail’in bölgede İran’a karşı ana gizli müttefiklerinden biri ve İsrail, krallığın İsrail ile ilişkileri normalleştirmede Birleşik Arap Emirlikleri’ni takip etmesini ümit ediyor. İsrail istihbarat servisleri, dışişleri ve savunma bakanlıkları da konuyu takip ediyorlar ancak başbakanları Bibi Netanyahu bunu kamuya açık bir şekilde tartışmamaları talimatı verdi. Uzmanlara göre Suudilerin Çinlilerle çalışmasının altında yatan muhtemel neden, Çin’in Amerikanlardan farklı olarak teknolojinin sadece enerji alanında kullanılacağı garantilerini istememesi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.