islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3715
EURO
35,0331
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İsrail’in Suriye’ye Son Saldırısında Sivil Can Kayıpları

İsrail’in Suriye’ye Son Saldırısında Sivil Can Kayıpları
30 Nisan 2020 14:46
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Suriye ordusu, Lübnan üzerinden uçan İsrail savaş uçaklarının başkent Şam’a füzeler ateşleyerek saldırdığını ve sivil halkta ölümlere yol açtığını ancak bu uçakların bazılarını vurduğunu bildirdi. Suriye başkentinin banliyöleri olan El-Huceyre ve El-Adliye kasabalarında İsrail füzelerinin saldırısı sonrasında en az üç sivilin öldüğü ve bir çocuk da dahil olmak üzere dört kişinin yaralandığı bildirildi. Daha önce Suriye hava kuvvetleri hava savunma sistemleri, Lübnan hava sahası üzerinden Suriye topraklarına ateşlenen İsrail füze saldırılarına karşı bunlardan çoğunu indirmek suretiyle  savunma yapmıştı.

İsrail nadiren kendi yaptığı saldırıları teyit ediyor. Tel Aviv Palmira antik kentinin hedef alınmasından bir hafta sonra gelen bu son füze saldırısı hakkında yorum yapmadı. Ancak İsrail, esas itibariyle İran kuvvetlerini ve Suriye’deki Suriye hükümet güçleriyle birlikte savaşan Lübnan silahlı grubu Hizbullah’ın savaşçılarını hedef alan bir dizi hava saldırısının arkasında olduğunu bildirmekte. İsrail Suriye iç savaşından yararlanarak son yıllarda bu ülkeye yüzlerce hava saldırısında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.