islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3078
EURO
34,8411
ALTIN
2.411,07
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
16°C

İSRAİLLİ ESİR AİLELERİNDEN ERDOĞAN’A MEKTUP

İSRAİLLİ ESİR AİLELERİNDEN ERDOĞAN’A MEKTUP
17 Kasım 2023 15:33
A+
A-

İsrail-Filistin savaşında 42’nci gün dolarken,  Hamas’ın elinde bulunan İsrailli esirler için aileler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi.

Netenyahu’dan ümidini kesen aileler, kaçırılan yakınları için yardım talebinde bulunmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi.

7 Ekim’den bu yana savaşta 12 bin Filistinli hayatını kaybederken, 30 binden fazla Filistinli de yaralandı ve sakat kaldı.

Gözü dönmüş ve adeta cinnet durumunda olan Netenyahu ve hükümeti, bir taraftan sivilleri katlederken diğer taraftan Hamas‘ın rehinelerle ilgili yaptığı hiçbir pazarlığa yanaşmıyor.

İsrailli rehineler için aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazdı

İsrailli rehinelerin kurtarılması için aileleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a bir mektup yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazılan mektup şöyle:

Ekselansları,

7 Ekim’de kaçırılan ve Hamas tarafından rehin tutulan rehinelerin ailesi olarak benzeri olmayan acı ve ızdıraba yol açan bu krize insani bir müdahalede bulunmanızı istiyoruz. Kaçırılmalarından beridir çocuklarımız, eşlerimiz ve yaşlı ebeveynlerimizle iletişim kuramıyoruz. Kendilerinden hiçbir haber alamadık.

Bölgenin büyük güçlerinden birinin lideri ve Orta Doğu’da geniş etkisi olan biri olarak büyük destekte bulunabileceğiniz eşsiz bir konuma sahipsiniz. Çocuklarımızın, kardeşlerimizin ve ebeveynlerimizin nerede olduklarını bilmiyoruz.

Sağlık durumlarından ve hayatta olup olmadıklarından haberimiz yok. Korkunç bir acı altındayız. Sizin de bildiğiniz gibi zaman çok önemli. Her geçen saat rehinelerin durumunun kötüleştiğinden endişeleniyoruz.

Bu yüzden sizlere tüm gücünüzle rehinelerin hayatta olup olmadığını öğrenmeniz, tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak için aracı olmanız ve derhal salıverilmelerini sağlamak için sizden insani bir istekte bulunuyoruz.”

HABER YORUM

İsrail’in Gazze’de giriştiği katliamın 42. Günü geride bıraktık. Kara harekatına başlayamayan İsrail ordusu, hiç utanmadan ve sıkılmadan sivillerin üzerine bomba yağdırmaya devam ediyor. İsrail, zaten kamplarda zor şartlarda yaşayan Filistinlileri bombalarken, diğer taraftan hastanelere ve okullara güya operasyon düzenliyor ve insanları canice katlediyor.

Bizler, salıverilen iki yaşlı İsrailli kadın esirden ve söylediklerinden çok iyi bilmekteyiz ki, Hamas’ın elinde bulunan esirler, bombardıman esnasında hayatını kaybetmediyse,  ailelerine kavuşacaklardır.

Ancak biz, yine çok iyi bilmekteyiz ki, cezaevinde bulunan Filistinlilere ağır işkenceler uygulanmakta ve öldürülmektedirler.

İsrailli vatandaşların, Hamas’ın elinde bulunan esirler için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazmaları, İsrailli vatandaşların da çaresizliğini gösteren bir eylemdir. Ancak o yazılan mektubun birinci derecede muhatabı Netenyahu ve İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog’dır.

Bu durumda bizim İsrailli vatandaşlara tavsiyemiz şu olabilir.  İsrailli esirler serbest bırakıldığında yeni bir kararla Filistin topraklarını terk edip, onları destekleyen ABD ve İngiltere gibi ülkelere göç etmeleridir. Zira onlar da çok iyi biliyor ki o topraklar Filistinlilerindir ve Filistinlilerin olarak kalacaktır. Bu gerçeği hiç kimse değiştiremeyeceği gibi, zaman kavramı da değiştiremeyecektir.

MİRATHABER.COM