
Dünyaca tanınmış İsrailli yazar David Grossman, ülkesinin Gazze’deki eylemlerini bir “soykırım” olarak nitelendirdi. İtalyan gazetesi La Repubblica‘ya verdiği bir röportajda, bu terimi kullanmaktan uzun yıllar kaçındığını ancak gördüğü görüntüler ve oradaki insanlarla yaptığı konuşmalar sonrasında artık kullanmaktan başka çaresi kalmadığını belirtti.
Bu kararı “büyük bir acı ve kırık bir kalp” ile aldığını ifade eden Grossman, “soykırım” kelimesinin bir çığ gibi büyüyen, yıkım ve acı ekleyen bir kelime olduğunu söyledi. Grossman’a göre, bu kelimenin İsrail ve Yahudi halkıyla ilişkilendirilmesi bile tek başına çok yanlış bir şeylerin olduğunu gösteriyor.
Grossman, bu durumun kökeninin 1967’de Filistin topraklarının işgaline dayandığını ve işgalin İsrail’i yozlaştırdığını düşünüyor. İsrail’in askeri olarak çok güçlü hale geldiğini ve mutlak gücün getirdiği “istediğimizi yapabiliriz” cazibesine kapıldığını savunuyor. Ayrıca, Yahudilerin tarihindeki Holokost nedeniyle insani acılara karşı hassas olmalarının beklendiğini ancak İsrail ve “kıtlık” kelimelerinin bir araya gelmesinin “yıkıcı” olduğunu ekliyor.
David Grossman sözlerine şöyle devam etti: “Gözlerimin Önünde Bir Soykırım Yaşanıyor”
“Gözümün önündeki gerçeği söylemek zorundayım”
“Bu bir savaş değil, sistemli yok etme”
İsrail toplumuna uyarı, İnsanlığımızı yitiriyoruz
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube