islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5767
EURO
35,0077
ALTIN
2.426,74
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

İstanbul ve Çok Sayıda İlde Şiddetli Kar Yağışı!

İstanbul ve Çok Sayıda İlde Şiddetli Kar Yağışı!
21 Ocak 2022 09:35
A+
A-

Meteoroloji’den gelen son dakika değerlendirmesine göre yurdumuzun büyük bir kısmında etkili olan soğuk hava dalgası İstanbul dahil bir çok ilde kar yağacak. Meteoroloji Uzmanı Bünyamin Sürmeli de ‘Tam bir kış tablosu ortaya çıkacak’ dedi.

Hava sıcaklıklarının bugün iç ve doğu kesimlerde artacağı, ancak Cumartesi günü kuzeybatı kısımlarında başlayarak azalacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin edilmekte.

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

21 Ocak Cuma İstanbul hava durumu: İstanbulluların uzun bir süredir merakla beklediği kar yağışı sonunda geliyor. Cuma günü sağanak yağışların etkili olması beklenen kentte akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve gece saatlerinden itibaren ise kar yağışı devam edilicek. Sıcaklıklar cumartesi günü eksi 1 dereceye kadar düşecek. Pazar günü ise kar yağışının en yoğun görüleceği gün olması beklenmekte.

İSTANBUL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Afet Koordinasyon Merkezi, cuma günü akşam saatlerinden itibaren önümüzdeki bir hafta boyunca etkili olması tahmin edilen dondurucu soğuk ve yağışlı hava nedeni ile sıcaklıkların 0 derece ve altında seyredeceği, beraberinde yer yer kuvvetli kar yağışı, buzlanma ve don olaylarının yaşanabileceği yönünde uyarıda bulunurken, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

KAR KALINLIĞI EN AZ 8-10 SANTİM OLACAK

Sürmeli, “Yarın öğle saatlerinde yağış kesiyor. Akşam saatlerinden sonra yeni bir kar yağışı daha etkili olacak” dedi.

Bünyamin Sürmeli, “Yarın sabahın erken saatlerine kadar Anadolu Yakası iç kesimlerinde Çekmeköy, Ümraniye, Beykoy, Sancaktepe, Şile’de orta ve kuzey kesimlerde kar kalınlığı 8-9 santimi bulacak. Avrupa Yakası’nda ise 1-4 santim kar kalınlığı bekliyoruz. Yarın öğlen saatlerine kadar durum bu. ” ifade etti.

‘TAM BİR KIŞ TABLOSU ORTAYA ÇIKACAK’

“Yarın öğle saatlerinde yağış kesiyor. Akşam saatlerinden sonra yeni bir kar yağışı daha etkili olacak.” diyen Sürmeli, “Bu da halihazırda kar örtüsünün üzerine yeni bir örtü ekleyecek ve bu dönemin tamamın 2 derece sıcaklıkta gece sıfırın altında geçecek. Tam bir kış tablosu ortaya çıkacak. Afet seviyesinde değil ama 8-10 santim civarında kar kalınlığının oluşacağı yerler olacak. Üzerine çıkabilir ama altında olma ihtimali yok. Salı ve Çarşamba kar yağışları zayıflıyor ancak kar soğuğu devam ediyor.” dedi.

‘ANADOLU’DA BİRAZ SIKINTILAR VAR’

Sürmeli, “Anadolu’da biraz sıkıntılar var. Bolu çevrelerinde 40-45 santimlik kar yağışı bekleniyor. Afyon dolaylarında sıkı bir kar yağışı bekliyoruz. Batı Karadeniz’de kar yağışı bekliyoruz. Gaziantep ve Kilis’te yeniden kar yağışı görülecek. İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz’de kar yağışı bekliyoruz. İç Anadolu ve Ankara kuvvetli kar yağışını cumartesi günü alacak.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.