islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5788
EURO
34,9797
ALTIN
2.428,46
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

“İSTANBUL’DA BÜYÜK BİR DEPREM YAŞANMAYACAK”

“İSTANBUL’DA BÜYÜK BİR DEPREM YAŞANMAYACAK”
16 Şubat 2023 10:35
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından 10 ilimizde büyük can kayıpları ve hasarlar meydana geldi.

Bu depremin ardından da deprem bilimciler tarafından, beklenen İstanbul depremi hakkında açıklamalar yapılıyor.

Birçok bilim adamı İstanbul depreminin kapıda olduğu, geri sayımın başladığı açıklamaları yaparken, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’dan ezber bozan bir açıklama geldi.

Haberler.com stüdyosunda Gökay Kalaycıoğlu‘nun sorularını yanıtlayan Prof.Dr.Şener Üşümezsoy, “büyük İstanbul depremi” fikrini ortaya atan Amerikalıların dahi hatasını kabul ettiğini, “önümüzde ki yıllarda İstanbul’da 6.5 şiddetinde bir depremin gerçekleşme ihtimalinin yüzde 1-2 olduğunu” ifade etti.

SİLİVRİ-YEŞİLKÖY FAYI

Silivri Yeşilköy arasında 50 Km bir fay hattı olduğunu, aktif olan bu fay hattının da çok büyük bir deprem üretemeyeceğini iddia eden Üşümezsoy şunları söyledi:

“Bu fay bahsedilen kadar büyük bir deprem üretmez çünkü çok sığ. Derinlik 7 km. Fakat orada fay iki parça, birbirleriyle bağlantılı değil, atlamış faylar. Dolayısıyla bunlar bir seferde kırılmaz. İkinci fay dediğimiz Büyükçekmece-Yeşilköy arasındaki fay aktif değil” ifadelerini kullandı.

HABER YORUM

Depremlerin hayatımızın bir gerçeği olduğunu Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde tekrar gördük.

Malzemeden çalınarak yapılan binaların, deprem karşısında nasıl un ufak olduğunu da müşahede ettik.

İstanbul depremi olur ya da olmaz, hemen olur ya da bir süre sonra olur onu bilemiyoruz. En iyisini ve güzelini yüce rabbimiz bilir. Ancak bildiğimiz gerçek şu ki, fay hatları üzerinde oturuyoruz ve önlemlerimizi de almıyoruz.

Gerek merkezi hükümetin olsun gerekse belediyelerimizin olsun, bu konuda kapsamlı bir çalışma ve program yapmaları, yaptıkları plan ve projeleri bir an önce hayata geçirmeleri gerekiyor.

Artık laf zamanı değil, iş zamanıdır… İktidarı ve muhalefetiyle birlik olma zamanıdır. Millet olarak yek vücut olma zamanıdır.

TEKLİFİMİZ VAR

Bu konuda bizim de iki teklifimiz olacak.

  • Maalesef herkesin müteahhit olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Müteahhitlik yapacaklara kesinlikle düzenleme getirilmeli, ağır yaptırımlar uygulanmalıdır. Bunun örnekleri Japonya’da var…
  • Oturduğumuz evler, aynı arabalara yapıldığı gibi periyodik olarak fenni muayenelere tabi tutulmalı, bu muayene sonucunda geçer puan alamayan evlerde oturulmasına kesinlikle izin verilmemelidir.

MİRATHABER.COM

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. Osman dedi ki:

    Hocam bide evlere muayene çıkarma soyarlar bizi valla görüyosun tuvturk û