islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4687
EURO
34,7835
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Teröristler Nijer’in köylerine saldırarak en az 137 kişiyi öldürdü

Teröristler Nijer’in köylerine saldırarak en az 137 kişiyi öldürdü
29 Mart 2021 13:28
A+
A-

Nijer’de sözde cihatçıların düzenlediği saldırıda 137 kişi hayatını kaybetti. Ülkede ciddi boyutta güvenlik zorlukları yaşanıyor.

Mirat Haber Ajansı

Hükümet, Nijer’in Tahoua bölgesindeki köylerde sözde cihatçıların düzenlediği saldırılarda 137 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yeni Başkan Muhammed Bazoum’un karşı karşıya olduğu büyük güvenlik zorluklarının altını çizen bir başka katliam da bu oldu. En az 60 kişi olarak verilen ölü sayısındaki artış, Pazar günkü saldırıları, Nijer’de şimdiye kadar işlenmiş en ölümcül sözde cihatçı katliamı haline getirecek. Motosikletlerle gelen silahlı kişiler, Mali sınırına yakın İntazayene, Bakorat ve Wistane köylerine saldırarak hareket eden her şeye ateş etti. Bir haftadan kısa bir süre önce yetkililer, bir başka saldırıda en az 66 kişinin öldüğünü söylediler. Hükümet, Salı gününden itibaren üç günlük ulusal yas ilan etti.

Varlık içinde yokluk ve sömürü

Birleşmiş Milletler’in 189 ülkeyi kapsayan kalkınma sıralamasına göre dünyanın en fakir ülkesi olan Nijer, yüzde 98’i Müslüman olmak üzere yaklaşık 21 milyon kişi yaşıyor. Ülke, yaygın yoksulluk ve salgın hastalıkların yanısıra, Mali ve Nijerya’dan yayılan cihatçı isyanlarla da mücadele ediyor. Yüzlerce hayat kaybedildi, yaklaşık yarım milyon insan evlerinden kaçtı ve eski Fransız kolonisinde yıkıcı hasar verildi. Üç köy, batı Nijer’in kurak Tahoua bölgesinde, sözde cihatçı denilen grupların saldırılarıyla kötü şöhretli bir sınır bölgesi olan Tillaberi bölgesine bitişik konumda bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.