Gündem

“İSTANBUL’DA BÜYÜK BİR DEPREM YAŞANMAYACAK”

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından 10 ilimizde büyük can kayıpları ve hasarlar meydana geldi.

Bu depremin ardından da deprem bilimciler tarafından, beklenen İstanbul depremi hakkında açıklamalar yapılıyor.

Birçok bilim adamı İstanbul depreminin kapıda olduğu, geri sayımın başladığı açıklamaları yaparken, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’dan ezber bozan bir açıklama geldi.

Haberler.com stüdyosunda Gökay Kalaycıoğlu‘nun sorularını yanıtlayan Prof.Dr.Şener Üşümezsoy, “büyük İstanbul depremi” fikrini ortaya atan Amerikalıların dahi hatasını kabul ettiğini, “önümüzde ki yıllarda İstanbul’da 6.5 şiddetinde bir depremin gerçekleşme ihtimalinin yüzde 1-2 olduğunu” ifade etti.

SİLİVRİ-YEŞİLKÖY FAYI

Silivri Yeşilköy arasında 50 Km bir fay hattı olduğunu, aktif olan bu fay hattının da çok büyük bir deprem üretemeyeceğini iddia eden Üşümezsoy şunları söyledi:

“Bu fay bahsedilen kadar büyük bir deprem üretmez çünkü çok sığ. Derinlik 7 km. Fakat orada fay iki parça, birbirleriyle bağlantılı değil, atlamış faylar. Dolayısıyla bunlar bir seferde kırılmaz. İkinci fay dediğimiz Büyükçekmece-Yeşilköy arasındaki fay aktif değil” ifadelerini kullandı.

HABER YORUM

Depremlerin hayatımızın bir gerçeği olduğunu Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde tekrar gördük.

Malzemeden çalınarak yapılan binaların, deprem karşısında nasıl un ufak olduğunu da müşahede ettik.

İstanbul depremi olur ya da olmaz, hemen olur ya da bir süre sonra olur onu bilemiyoruz. En iyisini ve güzelini yüce rabbimiz bilir. Ancak bildiğimiz gerçek şu ki, fay hatları üzerinde oturuyoruz ve önlemlerimizi de almıyoruz.

Gerek merkezi hükümetin olsun gerekse belediyelerimizin olsun, bu konuda kapsamlı bir çalışma ve program yapmaları, yaptıkları plan ve projeleri bir an önce hayata geçirmeleri gerekiyor.

Artık laf zamanı değil, iş zamanıdır… İktidarı ve muhalefetiyle birlik olma zamanıdır. Millet olarak yek vücut olma zamanıdır.

TEKLİFİMİZ VAR

Bu konuda bizim de iki teklifimiz olacak.

  • Maalesef herkesin müteahhit olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Müteahhitlik yapacaklara kesinlikle düzenleme getirilmeli, ağır yaptırımlar uygulanmalıdır. Bunun örnekleri Japonya’da var…
  • Oturduğumuz evler, aynı arabalara yapıldığı gibi periyodik olarak fenni muayenelere tabi tutulmalı, bu muayene sonucunda geçer puan alamayan evlerde oturulmasına kesinlikle izin verilmemelidir.

MİRATHABER.COM

 

 

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

8 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

8 saat ago
  • Gündem

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze’den Görüntüler

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'den Görüntüler Gazze Şeridi'nde İsrail'in Amansız Saldırısı ve Filistinlilerin Güçlü Mücadelesi Gazze…

9 saat ago
  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

9 saat ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

10 saat ago