İstanbul’da yurt binalarının yüzde 56’sı güvenlik açısından yeterli değil

İstanbul’da her yıl ortalama olarak 75 yurt yangını meydana geliyor. Yurt binalarının yüzde 56’sı güvenlik açısından yeterli değil.

Aladağ’daki yurt yangınının araştırılması ve kamusal eğitim, barınma haklarının tüm öğrenciler için yaygınlaştırılması maksadıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarıbaşkanlığında toplandı. Komisyonda sunum yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Müdür Yardımcısı Atillah Eleşkirtli, İstanbul’da 2005’ten bu yana 811 yurt yangını çıktığını, bu yangınlarda 19 kişinin yaralandığını bildirdi.

Eleşkirtli,yurtlarda meydana gelen yangınların yüzde 50’sinin elektrikli ısıtıcılardan kaynaklandığını, yüzde 44’ünün açık ateş kaynaklarının tedbirsiz kullanımından, yüzde 6’sının bacadan kaynaklandığını anlattı. Aladağ’daki yurt yangınından sonra İstanbul’da kendilerine 282 devlet yurdu ve özel yurttan talep geldiğini ifade eden Eleşkirtli, denetimlerde yurtların yüzde 56’sının uygunsuz, yüzde 12’sinin uygun olduğunun tespit edildiğini söyledi. Eleşkirtli, uygunsuzluğun sadece önlemin alınmamasıyla ilgili değil yangın merdiveni, yangın dolabı gibi önlemlerin aktif halde tutulmamasıyla ilgili olduğunu kaydetti.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

21 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

21 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

22 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

2 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

2 gün ago