İstanbul’u Yönetecek Kişi 2

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasının ardından onun yerine gelecek kişiyle ilgili https://www.mirathaber.com/istanbulu-yonetecek-kisi-1-14-1922h.htmlyazısına devam ediyoruz.

Çakalları uzaktan tanıması

Belediye başkanının etrafında her örgütte olduğu gibi, üretmeden yemeye alışmış bir kitle oluşur. Bunlar birbirini iyi bilir, üretken insanları hakimiyetleri altına alıp kanlarını emmeyi severler. İhaleleri, kaynakları yönetmeyi sever. Ferasetlibir yönetici bunları uzaktan tanıması gerekir.

Faizin ne olduğunu bilmesi

Orta büyüklükteki Avrupa ülkesi olan İstanbul’un bütçesi de pek çok ülkeden daha fazladır. Muazzam para akışında bankalar da haram olan faizi bulaştırmak için çaba harcarlar. Bu da İstanbul’a uğursuzluk getirir. Faize ne kadar bulaşılırsa hem kayıplar artar hem de yeryüzünde fesadçıkaran sisteme destek olunur. Başkanın faizci kapitalizmi, bankacılık sistemini anlaması gerekmektedir.

Aile geçmişi

Yeni belediye reisi helal süt emmiş, iyi bir aile ve insanlık eğitimi almış, aile mensupları bilinen, iyi bir geçmişe sahip insanlar olmasında faydalar vardır. Çevresinde akrabalarında sorunlu kişilerin veya kamu çıkarına aykırı kişiler olmamalıdır.

Teknolojiyi anlaması

Yüzyılımızda ekonomi, Silikon Vadisi üretim biçimi dahilinde, İnternet üzerinden gelişmekte, pazarlama, ürün geliştirme, ilişkiler, işbirlikleri, para sistemleri bu yöntemlerle olmaktadır. geleceğe yönelik bir başkanının teknolojiyi, özellikle yeni ekonominin dayalı olduğu ağ üretim mantığını iyi anlamış olması önemlidir.

Sanatseverliği

İstanbul’un kendisi bir sanat eseridir. Mimarisi, kentsel tasarımı, resimleri, görüntüleri, desenleri, müziği, enstelasyonları, gösterileri, çevre tasarımı, kent mobilyaları, yontusu, şehir tiyatroları, tanıtım filmleri, oyunları, renk oyunları, müzeleri, üniformalarıyla İstanbul sanat ile vardır. Sanatsever olmayan, estetik hissi olmayan, sanatların bir çoğunda anlayışı olmayan bir kişinin kente katkısı da az olacaktır.

Dindarlığı

Şehremininin bir özelliği de halkın dinine, diyanetine hürmetkar olmak, onu yaşamak, bilmek, onun içinden gelmiş olmaktır. İstanbul iki dinin önemli bir merkezidir. Tarihi bir dinler tarihidir. Kamusal yapılarını çoğu ibadet yeridir. Çekirdek halkı hem çağdaş hem de kuvvetle dindardır. Göstermelik değil içselleştirmiş bir dindar olması, Allah’ın yaratıcı olduğunu bilmesi temel bir özelliktir.

Canayakınlığı

Başkan, halkın ve toplumun sevgisini elde edebilecek, gülen, güzel konuşan, sempatik, içten, sıcakkanlı, halkla ve bireylerle irtibat kurabilen, telejenik, konuşması akıcı, göz teması kurabilen, nüktedan, güzel bir insan olmalıdır. Halkın kendisine yakın göreceği biri olmalıdır.

Kucaklayıcı olması

Başkan yalnızca AK Partililerin değil, bütün İstanbul’un başkanıdır. Halk partililerin, ülkücülerin, Boşnakların, sosyalistlerin, Kemalistlerin, Kürtlerin, Alevilerin, feministlerin, Musevilerin, ateistlerin, Ermenilerin, fakirlerin, Rumların, Caferilerin, Romanların, göçmenlerin, zenginlerin, mültecilerin, marjinallerin de başkanıdır. Bunların da kendilerine yakın görecekleri tarzda iletişim kurmalı, dışlayıcı olmamalı, çok farklı kesimlerle çalışmış olmalıdır.

Seçim deneyimi

Kuşkusuz önemli bir geleceğe yatırım özelliği de demokrasiyi, serbest seçimleri, her davranışının getireceği ve kaybettireceği oyu çok iyi bilmesi, seçim kampanyalarında uzun deneyimi olması, siyasi iletişimi bilmesi, sokak sokak kampanya faaliyetinde bulunmuş olması, anlık krizleri nasıl yönetebileceğini bilmesi, parti teşkilatlarıyla birlikte çalışmış olmasıdır.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİLER BAYRAMI

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, günümüzde tasvip etmediğimiz şekilde siyasal bir kimliğe bürünerek eylemlere…

12 saat ago
  • Gündem

Devlet Bahçeli’den İmamoğlu’na Sert Hamas Cevabı

Devlet Bahçeli'nin Sert Tepkisi: "Hamas'a Terör Örgütü Demek, Siyonizm'in Değirmenine Su Taşımaktır!" Devlet Bahçeli'nin CNN…

13 saat ago
  • Gündem

İslam’ın Emretmiş Olduğu Cihad Şekilleri

İslam’ın emretmiş olduğu Cihad  şekillerini dört ana noktada toplamak mümkündür... 1-Cihadı Ekber: Hiç şüphesiz insan,…

14 saat ago
  • Gündem

Simit Fiyatlarına Bakanlık Denetimi: Onay Zorunluluğu Geldi

Ticaret Bakanlığı, simit fiyat tarifelerine ilişkin önemli bir değişiklik yaptı. Ekmek fiyatlarındaki düzenlemeler benzeri, simit…

15 saat ago
  • Makale

CUMHURBAŞKANIMIZ, BAKANLARIMIZ VE ALİ ERBAŞ İÇİN YABANCI LÜKS ARABA AYIPTIR VE GÜNAHTIR

Tevazu Bilinci Olmayanların İtibarı da Olmaz AHMET HAKAN -ALİ ERBAŞ Bizim müftü çocuğu olup İmam…

16 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR I

“İsraf etmeyin” emrinin akabinde Allah'ın israf edicileri sevmediğine vurgu yapılması israfın önemli haramlardan biri olmasına…

16 saat ago