islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
ALTIN
2.300,17
BIST
8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İstihdam seferberliği kapsamında iş arayan yoksullar unutulmamış

İstihdam seferberliği kapsamında iş arayan yoksullar unutulmamış

İstihdam seferberliği programı, sosyal yardım alan yoksulların da iş gücüne katılmasını sağlıyor. İş görüşmesi için 100, çalışmaya başlanması halinde 548 lira ödeniyor. Sosyal yardım da kısmen devam ediyor.

Hükümetin başlattığı istihdam seferberliği tüm hızıyla sürüyor. Yeni işçi alanlara her yeni istihdam için vergi ve prim desteği sağlanıyor. Bu sayede milyonlarca kişinin iş sahibi olması hedeflenirken; devletten sosyal yardım alan yoksul işgücünün de istihdama katılması çeşitli desteklerle teşvik ediliyor. Bu kapsamda verilen’istihdam yardımı’, iş arama ve bulma desteklerini içeriyor. Sosyal yardım alan bir kişi, iş görüşmesine gitmesi halinde, işe başvuru/ kabul aşamasında gereken sağlık raporu, fotoğraf ve benzeri giderleri için 1 yıl içinde azami 3 kere olmak üzere 40 ile 100 lira arası yardım alabiliyor. Bu şekilde iş arayan ve iş görüşmesine giden kişilerin karşılaştıkları masraflar karşılanmış oluyor. Ayrıca, sosyal yardım alan kişiye, işe yerleşmesi durumunda, 1 yılda 1 defaya mahsus olmak üzere, aylık brüt asgari ücretin 1/3’ü kadar nakdi yardım veriliyor. Bu yıl için bu tutar 548 lira. Bu kişilerin işe yerleşmeleri durumunda eğitim ve sağlık yardımları da kesilmiyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.