islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5467
EURO
34,9817
ALTIN
2.420,36
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

İsveç’te Yine Kuran Yakma Eylemi

İsveç’te Yine Kuran Yakma Eylemi

Mirat Haber Ajansı

Danimarkalı aşırı sağcı bir grubun üyeleri, güneydeki Malmö kentinde meydana gelen benzer bir olaydan sadece birkaç gün sonra İsveç’te bir Kuran-ı Kerim mushafını yeniden yaktılar. Stram Kurs (Sertlik Yolu) adlı grubunun lideri tarafından yayınlanan bir video, Rinkeby mahallesinde Müslüman kutsal kitabını yakan bir adamı gösterdi. Başkent Stockholm’de bulunan Rinkeby, büyük bir Müslüman ve göçmen nüfusa sahip. Grup daha önce polisten Rinkeby’de Kuran’ı yakmak için izin istemişti, ancak talep reddedilmişti. Son eylem, partinin 12 Eylül’de Stockholm’un beş banliyösünde daha fazla gösteri planladığı yönündeki haberler üzerine düzenlendi.

İsveç Müslüman cemaatinin üyeleri, bu hafta sonu gösterilerle nasıl başa çıkılacağını tartışmak için Salı günü bir toplantı yaptı. Müslüman gruplar Cumartesi günü Stockholm’deki camilere yönelik güvenlik kısıtlamaları konusunda İsveç polisi ile temas halindeydi. Yaklaşık bir hafta önce aşırı sağcı aktivistler, yine Malmö’de göçmen nüfusun yoğun olduğu Rosengard’da Kuran yakmıştı. Olayın ardından yaklaşık 300 kişi, en az 10 kişinin tutuklandığı ve çok sayıda polis memurunun yaralandığı aşırı sağ eylemi protesto etti. Malmö etkinliğinde konuşma yapacak olan Paludan, ülkeye girişi durduruldu ve ardından iki yıl süreyle yasaklandı. İslam düşmanı gösterileriyle tanınan Paludan, geçtiğimiz yıl domuz etine sarılı bir Kuran’ı yakmasıyla medyanın ilgisini çekti. Haziran ayında, Paludan, çeşitli nefret söylemi yasalarını ihlal ettiği için Danimarka’da üç ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.