islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5668
EURO
34,9572
ALTIN
2.444,34
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İsviçre FIFA Başkanı Infantino’ya Dava Açtı

İsviçre FIFA Başkanı Infantino’ya Dava Açtı

Mirat Haber Ajansı

İsviçre cumhuriyet savcısı, FIFA Başkanı Gianni Infantino hakkında federal savcılık başkanı ile gizli toplantılar yaptığı iddiasıyla ceza davası açtı. Yetkililer Perşembe günü yaptığı açıklamada, savcılığın İsviçre Başsavcısı Michael Lauber hakkında da dava açma onayı istediğini bildirdi. Futbolun en üst yönetim organını çevreleyen yolsuzluğu araştırması beklenen Lauber, Infantino ile bir görüşme yapması ve müfettişlere bu konuda yalan söylemesinin ortaya çıkması üzerine geçen hafta istifa etmeyi teklif etmişti. Özellikle Katar’da yapılacak dünya kupasının belirlenmesi sırasında rüşvet alındığı konusunda Infantino’ya suçlamalar yapılmakta.

Lauber ve Infantino daha önce herhangi bir yanlış yaptıklarını reddetmişlerdi. Lauber Başsavcılığını denetleyen makamlar Perşembe günü yaptıkları açıklamada, özel savcı Stefan Keller’in toplantılarla ilgili cezai davranış belirtileri bulduğunu söyledi. Lauber’ın kovuşturmaya karşı dokunulmazlığının kaldırılması için İsviçre meclisi onayı istiyorlar. FIFA, son gelişmelerle ilgili yorum talebine yanıt vermedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.