islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

İtalya Meclis Başkanı: AB Libya Politikası Yanlış

İtalya Meclis Başkanı: AB Libya Politikası Yanlış

Mirat Haber Ajansı

İtalyan parlamentosunun alt kamarası olan Temsilciler Meclisi’nin Başkanı Roberto Fico, Avrupa’nın Libya krizine karşı yanlış bir politika izlediğini söyledi. “Beş Yıldızlı Hareket” adlı siyasi hareketin temsilcisi olan solcu politikacı, Avrupa’nın çeşitli seslerle konuştuğunu ve bu nedenle hata yapıldığını savundu. Avrupa için ortak bir yaklaşımın gerekli olduğunu vurguladı. Ona göre, Berlin konferansını ateşkes yolunda ve ülkeyi yeniden birleştirme girişimi için önemli bir adım olarak değerlendirmek gerekiyor. Fico, hiçbir tarafın Libya’daki savaşa finansman sağlamaması ya da silah sağlamamasının altını çizdi. Diyalog, işbirliği ve siyasi çözümlerin bir bütün olarak Libya ve Akdeniz bölgesinde istikrarı sağlamanın temel araçları olduğunu söyledi. İtalya Dışişleri Bakanlığı’nın bugün video konferans yoluyla Libya Berlin konferansında bir takip toplantısı yapması bekleniyor.

İtalya özellikle Türkiye’nin Akdeniz haklarını elinden almaya çalışan konsorsiyuma destek vermesi ve Hafter yanında olan Fransa’ya iştirak etmesinin sonucunda meşru Trablusgarğ hükümeti yerine darbeci general Hafter’in güçlerini desteklemekteydi. Ancak Türkiye’nin çatışmaya taraf olması ve hükümetin güçlenmesi sonucunda meşru Milli Mutabakat Hükümeti tarafında doğru destek eğilimi gösteriyor. Bu hafta içinde Hafter tarafından Trablus büyükelçiliğine roket atışı yapıldı. Fico kısmen bu gelişmeyi eleştirmek amacıyla kısmen de Avrupa’nın yine ne yaptığı belli olmayan bir tutuma girmesinden dolayı eleştirmekte yorumları yapıldı. İtalya 1911’deki işgalinden 1942 yılında ülkeyi İngiliz ve Amerikalılara kaybedene kadar Libya’yı sömürgesi olarak elinde tutmuş olduğundan hemen güneyindeki bu Kuzey Afrika ülkesine yoğun ilgisi bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.